Eugeniusz Sofronof Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Mrowie głów ludzkich jak kocie łby bruku Ciągną przed siebie ogłaszają rokosz Fanfary grają heroldowie trąbią Gapie nie zdzierżą buntowniczego huku Widzowie niczym szpaler na chodnikach Ci podskakują z wyciągniętą dłonią Tamci kamienny chwytają argument Tłum miażdży idzie gnojąc rozbójnika Czerwony pochód bracia obalają? Nie! Marsz równości braterstwa, pokoju Ty także wbiłeś wzburzony swą pikę Niech się odmieńcy w ciemności tułają Lecz cóż to widzisz? Cofasz ostrze piki Stajesz na licu twym bladym łza spływa Tam maszeruje wśród masakrowanych Twój pierworodny syn umiłowany
Elicis Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Za temat wiersza - duży plus , brawo !!! :)Tym bardziej w dzisiejszych czasach homofobii ... Przy czytaniu wiersz zacina się na wielosylabowych wyrazach , tak na szybko pozwoliłam sobie zmienić kilka z nich na krótsze, nie zmieniają one sensu wiersza a wydaje mi się ,że czyta się go płynniej Mrowie głów ludzkich jak kocie łby bruku Ciągną przed siebie głosząc wszem rokosz Trąby heroldów już grają fanfary Gapie nie zdzierżą buntu co huczy W szpalerach widzów na długich chodnikach Dłonie wzniesione ściśnięte w pięści chwytają z ziemi kamienny argument Tłum idzie i zmiażdży gnojąc zbójnika Czerwony pochód bracia niweczą ? To marsz równości , braterstwa ,pokoju Ty także wbiłeś wzburzony w nich pikę Niech się odmieńcy w ciemności tułają Czy Ty to widzisz? Cofasz swą pikę Po bladym twym licu płynie łza smutku Pod zła kamieniami gawiedzi idzie Twój pierworodny – którego miłujesz To tylko propozycja, wiersz jest Twój i do Ciebie należy decyzja, czy coś z tego wykorzystasz :) Pozdrawiam serdecznie , miłej niedzieli :)
Eugeniusz Sofronof Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Serdecznie dziękuję za komentarz. Jestem początkującym "poetą" więc każda uwaga dla mnie na wagę złota. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi