adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 kwiaty długo pracują ciągnąc wodą ciężary twarda blacha kadłuba rzuca grzywom wyzwanie słabość straszy potopem? bardzo mocne przedziały silne płaty płócienne bielą piękna dodają fala dziobowa tuli goniący cień bukszprytu wanty struny „mazura” z wiatrem psotnym wygrają mewy krzyczą banalnie patrząc pilnie w kilwater stoję prosto w gnieździe pierwszy ziemię zobaczyć więdną blisko nabrzeża męką działań podarte marzę leżąc zmuszony buntem ciała okuty zawsze w ruchu do celu ciszą nerwów skazany pokład dalej kołysze wolne innych marzenia (dla Marlett) Adam Sosna(2007.05.05)
Judyt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zaciekawił mnie ten cień bukszprytu, dedykacja na pewno z radością, pozdr.ciepło
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Judyt z bocianiego gniazda wygląda to tak, jak gdyby fala pieściła i cień na wodzie i sam bukszpryt
Judyt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) musi to być prawdziwy uśmiech fali pozdr.
Reni Her Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 ale popłynołeś Adamie, jestem ciekawa czy PL. z gniazda bocianiego wygląda ziemi tzn. wyspy pełnej kwiatów, obraz całkiem ciekawy :) pozdrawiam R.
Marlett Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 AdaM! Trudno złapać oddech. Jeśli pod pełnymi żaglami...najpiękniej jest ostro na wiatr. ''silne płaty płócienne bielą piękna dodają'' Cudne ''kwiaty'' i przyjmuję je z wielką radością. Wiersz jest w ulubionych i w najulubieńszych. Halsem dziękuję! Cmokam ile się da:))) Ahoj!!!!!!
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 kiedyś były płócienne (nawet jedwabne) potem dakrony
Sabcia Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 o jejciu! jesli porównywałabym do stylu w architekturze to ... barok! a nawet rokokoko chyba dobrze napisałam, pstrokacizna symboliczna i sterty zakretasów i cudasów, troszkę bym to wygładziła, co nie co spiłowała i wtedy kto wie, kto wie... barokowo cmok w bok
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Sabcia to nie barok - to sosna :):):):):)
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Reni Her z gniazda jest wspaniały widok ale nie każdy wytrzyma drogę do gniazda
Sabcia Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. barokowa sosna ładne by z tego mebelki można było sklecić ;-)
zak stanisława Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Sosno, toś się musiał napracować, coby oswoić się ze słownikiem żeglarza, GRAtuluję! i pozdrawiam oboje! Stanka
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zak stanisława nie musiałem pracować za młodu dużo żeglowałem doszedłem do sternika morskiego (wątroba zniosła stopień)
zak stanisława Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja myślałam żeś lądowlud miłego dnia!
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zak stanisława a jak się wkurzyłem to... żeglowałem po jeziorze Patos :):):) (przynajmniej w marzeniach wieję na wodę) powodzenia
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 dzie wuszka już widno kręgi przed oczami po ... nocy :):):) dzięki!!!!!!!!!!!!!!
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. barokowa sosna ładne by z tego mebelki można było sklecić ;-) użycie sosny w barokowym meblarstwie? - marginalne przypuszczam raczej dąb, orzech, jesion sosny są dobre na papier, na domy i jako stemple w kopalniach z barokiem sosny nie mają wiele wspólnego
PannaBeata Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Sosny sa dobre na wszystko:) Znam dwóch marynarzy!Pozdrawiam Panie Adamie. Trochę zdolności ekwilibrystycznej potrzeba do tego bukszprytu:)
adam sosna Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 PannaBeata znam czterech - żaden z nich nie wie co to żagle z dotyku trzeba dotknąć, by wiedzieć w przeciwnym przypadku zostaje wiara Sosny są dobre na wszystko? - chęć wiary lub wiara! bukszpryt wymaga zdolności i... dobrego zabezpieczenia :):):)
Rekomendowane odpowiedzi