Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
violetta 9 869
@bazyl_prost no nie wiem skąd jesteś z nad morza:) w stolicy strasznie:) lepiej nie wychodzić z domu, ale trzeba:)
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Leszczym · Opublikowano
@Berenika97 Super, w ogóle chcę iść w kilka bluesowych piosenek, ale nie wiem, czy mi wyjdą niestety :// -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Berenika97 Bereniko 97 przyjrzyj się kiedyś Tyrmandom, Hłaskom, Hrabalom, Dickom, Herbertom, Elvisom, Meryiinom i wielu innym, topowym. Ta historia ciągle się powtarza i ciągle w bardzo podobny deseń. I nie to żebym się porównywał, ale gdzieś na topie są dziwne bardzo i wcale nieprzychylne siły i wiatry. I dużo bardzo dużo zupełnie sprzecznych sił. Nic na to nie poradzę, realia tak już mają :// -
Przez Radosław · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dlaczego tak sądzisz ? -
Przez FaLcorN · Opublikowano
@Berenika97 Dobrze odczytałaś moje intencje i trafnie skomentowałaś. Dziękuję! Pozdrawiam! -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@iwonaroma Twój poetycki tekst można różnie interpretować. Przed osiągnięciem najwyższego stadium rozwoju duchowego ("boską istotą") człowiek musi najpierw w pełni dojrzeć jako istota ludzka - może oznaczać np. integrację przeciwieństw czyli męskiego i żeńskiego pierwiastka w sobie, osiągnięcie pełni człowieczeństwa. "Bez bagażu" wskazuje na konieczność uwolnienia się od ciężarów przeszłości, traum. Można to odczytać również jako ścieżkę dojrzewania psychicznego. Przed transcendencją (staniem się "boską istotą") potrzebna jest pełna realizacja swojej ludzkiej natury - zaakceptowanie zarówno męskich, jak i kobiecych aspektów osobowości.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne