Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C. Ideologia jak każda terminologia nie opisuje człowieka w sposób całkowity. Wyczerpujący. Zupełny. Odpowiedni. To są wszystko zbiory najróżniejszych postulatów, bardzo często sobie sprzecznych. Wiersze też nie pasują, niestety. Może ciut bardziej, ale i one nie wysławiają tego co chciałoby się powiedzieć. Proza również. I szereg innych rzeczy tak samo. A jeszcze mnóstwo spraw rozbija się o technikalia. Można zwyczajnie nie umieć czegoś powiedzieć, napisać, namalować, wygłosić, wymodlić etc. Po prostu nie umie się. A z wiekiem i doświadczeniem nawet dodatkowo na ogół nie umie się coraz bardziej, a nie coraz mniej, wbrew obiegowej może opinii... @Łukasz Jasiński Prawdę mówiąc Konstytucji prawie nie ma, bo broni jej organ mocno już niekostytucyjny i sprzeczny z prawem. Każdy wyrok jest dyskusyjny i podważalny jako coś co zapadło w niewłaściwym składzie osobowym. To jedno, a drugie, że konstytucje konstytucjami, a pan tak jak ja i tak 70 % wszystkiego musi sam. Ktoś pomoże, ktoś przeszkodzi, więcej lub mniej wygody ale 70 % trzeba i tak samemu. I do seksu 3 dziewczyny też trzeba przekonać, a one głupie nie są... Na ogół wiedzą co robią... Zresztą może i pan je kiedyś do tego przekona, czemu kibicuję, dla mnie to jest niewykonalne... Właściwie niewykonalne coraz bardziej ://
    • Zabija się i wskrzesza, z nim idzie rzesza.  
    • Dama w czerwieni napisała wiersz Słucha także swojej ulubionej melodii Melodia prosto z serca, dedykowana Twojemu sercu proszę spójrz na moje serce Niech się stanie miłość Będziemy dwoje w gorącej miłości przez życie szli Miłość jest piękną rzeczą, gdy otwieramy nasze serca Dama w czerwieni  napisała wiersz o miłości i życiu Ja i dama w czerwieni  jesteśmy teraz zakochani Napisany wiersz staje się rzeczywistością Przeczytaliśmy wiersz i przytuliliśmy się                                                                                                                     Lovej . 2025-02-27                Inspiracje .Czy ubiór ma jakiekolwiek znaczenie .
    • @ViennaP   Droga pani Agnieszko, więcej informacji znajdzie pani w moim eseju rodzinnym pod tytułem: "Saga" i w jakże wyjątkowej rymowance - "Szczodre Gody" - nie mam już siły o tym samym w koło gadać, a zresztą: może pani sama sprawdzić - kiedy powstał Biskupin (Polskie Pompeje) i Świątynia Jerozolimska, wbrew powszechnej opinii: Pogańscy Słowianie umieli pisać - używali znaków - run słowiańskich i można je znaleźć na głazach w Górach Świętokrzyskich, nomen omen: dziś znaki są używane przez ludy japońskie, chińskie i hebrajskie - piszą oni od góry w dół lub od lewej do prawej, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...