adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wyobraźnia pierzem fantazji zawinięta pamięć karmiąc cukrem zwiedza ciepłe kraje. Ostatni klocek myślanej wieży. Stawiam. Spadnie? Nie! Królewna bezpiecznie śpi w chmurach. Gładzie znikają. Czas stygnie z młodych uciech, starsze nie przychodzą o właściwej porze. Kamienne kwiaty toczone dnem strumienia Głucho dzwonią nim oprą kielichy o brzeg. Słucham barw nocnego krzyku dzikich ptaków gotujących się do lotu walki o trwanie. Odszedł wiatr łabędzie lotniska gładkie jak twarz księżniczki śpiącej w krysztale gór. Adam Sosna(2007.01.31)
Marlett Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Podoba się klimat wiersz. Gładzie znikają. Czas stygnie z młodych uciech, starsze nie przychodzą o właściwej porze. Kamienne kwiaty toczone dnem strumienia Głucho dzwonią nim oprą kielichy o brzeg. Tę biorę dla siebie. pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ad1 od pewnego czasu liczę sylaby - nie takie to głupie jak mi się wydawało ponieważ na teori p. się nie znam kompletnie (na praktyce mało) - każdą uwagę czytam pięć razy ale nie bardzo rozumiem Twojej. Przecie to nie przestawienie (zamiana miejsc) ino przesunięcie między wersami powoduje zburzenie ułomnego, ale rytmu. ad2 a tego nie rusz bo musiałaś widzieć w bezwietrzny dzień gładkie jezioro na którym lądują łabędzie z którego startują łabędzie
zak stanisława Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Słucham barw nocnego krzyku dzikich ptaków gotujących się do lotu walki o trwanie. odszedł wiatr łabędzie lotniska gładkie jak twarz księżniczki śpiącej w krysztale gór.---- tutaj też nastręczało mi trudności, więcem przesunęła Sosno, tak lepiej dla mnie ale czy dla ciebie? pozdrawiam ciepło ES
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 dla mnie też - zaraz zmienię
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ''księżniczki śpiącej'' wreszcie jakaś księżniczka u Ciebie:))) pozdr.
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 w jakim innym też mam nic przeciw księżniczkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Będę szukała - zazdrosna:)))))
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 M nie mogę sobie przypomnieć!!
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 coż, trzeba nowej ..księżniczki,o!
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 księżniczka jest zawsze jedna
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a jasne jest piwo :):):)
IN Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi się najbardziej podoba mało powiedziane, zachwyca :))) a mam wątpliwości typu królewna - księżniczka może nie do końca zrozumiałam, ale wolałabym aby była jedna niebieskokrwista ;) i do gór na końcu - też mam rozumiem, że chcesz uniknąć "kryształowej góry"? mnie się coś takiego klepnęło: jak twarz tej co w gór zasnęła krysztale jak bardzo głupie, to nie zwracaj uwagi ;) bardzo mi się podoba (oprócz 2 ostatnich wersów-bo coś kuleje) pozdrawiam nocnie, :)))
adam sosna Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 IN dokładnie "przesłucham" dwa ostatnie była jedna - rozpadła się na dwie! zdało mi się: królewna - córka króla i księżniczka córka
Rekomendowane odpowiedzi