Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błahe to trochę, trochę żałosne,
Lecz dziwnym trafem me nie doniosłe,
Dosyć chałupniczej roboty rymy,
Po twym wyjeździe gdzieś też wybyły.

I chociaż nigdy nie byłaś moja,
Może z obawy przed klęską mitu,
Który gdzieś w zwojach mych wykiełkował,
Wciąż wzbudzasz we mnie szczyptę zachwytu.

Najprościej mówiąc, jesteś mą Muzą,
Sam do dziś w głowę zachodzę czemu?
Gdy nie przebywasz dłużej w pobliżu,
Czuję się niczym pączek bez dżemu.

Opublikowano

Wierszyka chyba nie trzeba traktować zbyt poważnie, ale uśmiechnąć się można.
Choćby za ten pączek bez dżemu :)))
Drugi wers do wymiany

Ps.
ali ani
Knurewna to pomyłka, czy pomysł na świński wierszyk? Mógłby być zabawny :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wierszyk takich sobie lotów, bo hejt to jednak bardziej złożone zjawisko, choć obiegowo sprowadza się je do zawistnego dowalania tym, którzy coś w życiu osiągnęli (sławnych ludzi, polityków, itd.). Od tego najbardziej rzucającego się w oczy oblicza hejtu można jednak stosunkowo łatwo się odciąć i zdystansować, bo jest wpisany w cenę popularności. O wiele gorszy jest hejt polegający na wybieraniu sobie w jakiejś grupie ofiary i systematycznym niszczeniu jej psychicznym. Dokonuje się to zazwyczaj  przy zachowaniu pozorów normalności, nawet życzliwości wobec innych osób, aby utwierdzić otoczenie w przekonaniu iluzorycznego obiektywizmu i obciążyć hejtowanego pełną odpowiedzialnością za jego konsekwentną dewaluację. Dzieje się tak często np. w grupach rówieśniczych (zjawisko "kozła ofiarnego" w klasie, np. rozpowszechnianie złośliwości o koledze, z dodatkową klauzulą - np. sam jest sobie winien, bo gruby i głupi), ale też w innych internetowych zbiorowościach, jeśli ktoś intencjonalnie i nierzadko w białych rękawiczkach nęka konkretną osobę wmawiając jej, najogólniej ujmując, że jest z nią jakiś problem. Takie zachowanie, o ile ktoś nie zna jego podłoża i mechanizmu (prawie zawsze prowodyrem jest jednostka narcystyczna, zaburzona) to najbardziej toksyczna forma hejtu. 
    • o proszę, jakie zmyślne

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Naram-sin wyjedź na Tahiti, będziesz miał wolne plaże:)
    • @Leszczym co racja, to racja...także sprostowanie: bez świadomie czynionej krzywdy... ech, żeby to tak się dało z czyściutką kartą przejść to życie...gdzieś tam, kogoś tam, jakoś tam...ja, Ty, On, Ona... Koleżanka wie - oj wie, ale co Złego to nie ja, jeśli już to Najgorsze, bo średnia krajowa to nie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Czy na spacerze można poznać miłość, można, zbierając płatki:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...