Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Mel666 Przed oczami stanęła mi Crazy Mary od Pearl Jam. I jeszcze też o dziennikarstwie trochę refleksji. Czy to jest tak, że ludzie chcą takie historie czytać/oglądać czy też dziennikarze lubują się w takich tematach? Z doświadczenia wskazywałbym na to pierwsze, ale to drugie sprawia, że w tym zawodzie bardzo łatwo wykształcić cyniczną postawę, bo takich historii dziennikarz czyta więcej niż Kowalski. Kowalski przerzuca stronę, bo co innego ma zrobić? Gdybym płakał za każdym razem gdy słyszę o Gazie (a wyć naprawdę się chce), to płakałbym dziesiąt lat i niewielu uznałoby mnie za zdrowego. Ta teza o 'obojętnym społeczeństwie' jest pewnie stara jak świat. Na szczęście są też historie o ludziach, którzy dźwignęli się z bagien. To tak, żeby nutkę nadziei jednak dać.      
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka No i wystrzelił w górę wczoraj. :))) Dziękuję. :)
    • @Poet Ka Zobaczymy. Może On odpowie na ten list.
    • @Mel666 ... bo zabrakło ludzkiego spojrzenia co bliźniego spostrzega   nie odwraca głowy do pomocy jest gotowy    trudno być dobrym nie tylko w lustrze  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • "Na górze róże, na dole fiołki, kochamy się jak dwa..." Wpiszesz mi się? Tylko wiesz, adres zostaw. Wyświetlisz mi się? Kto dziś listy piórem pisze drobniutkim ledwie maczkiem Wysyła z naklejonym śliną znaczkiem? Dzień dobry proszę Pana, jak się ma Hania z rana? Ach jaka cudna brzana świtem brana Znowuż rozszumiała snem czereśnia, ona ambrozją jest tylko do września. A słowik o świcie chwali życie. On hejnałem niemożliwym nad ranem, O piątej, ale tak bardziej z wieczora, O rany, to niemożliwe znowu zaspałem! Jakże jest pięknie powiedział wczoraj, czyż to nie jest szczęść urodzaj?        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...