Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Konrad Koper 4 550
Dzieci bawią się.
Składają klocki:
budują mosty,
płotki
i czasem zamki;
w niekutych straszy.
Wkrótce dzieci dorosną.
…
Mniej będzie w ręce.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Wiesław J.K. · Opublikowano
@Migrena Jacku, intensywnie dogłębny opis gaśnięcia ludzkiego ciała. Zaprzeczyć raczej nie można temu, że Bóg stworzył również i śmierć. Oprócz biblijnych zapoznałem się trochę z innymi spojrzeniami na ten temat, na ten przykład zmartwychwstanie i reinkarnacja. Tak, jest w nich nadzieja, a raczej obietnica życia wiecznego. Jak to się mówi, pożyjemy, zobaczymy. -
Przez andrew · Opublikowano
@Alicja_Wysocka ... w tej prozie byłoby miło ciekawe jakby się skończyło proza lubi w góry wyskoczyć pięknem ukochaną zaskoczyć ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia -
Przez Wiesław J.K. · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
@Migrena Las żyje, las czuje. Dawno temu widziałem duży obszar wyciętych drzew, zostało tylko pole pniaków, a niedaleko była druga połowa tego lasu jeszcze nie wycięta i stamtąd dolatywało łkanie i wielki smutek od tych innych drzew, lecz dobre w tym wszystkim było to, że w miejsce wyciętych drzew posadzono szkółkę nowych. Las czuł wasz oddech przemieniając się w baśniowe siódme niebo. PozdrawiamZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez wierszyki · Opublikowano
Konieczność ucieczki z własnego domu, synonimu bezpiecznego normalnego życia w miejsce bitwy, walki, okrucieństwa, walki o przetrwanie. Nieswojosc, nierealność zdarzeń. A ja teraz opiekuje się taka babcinka z zaburzeniami pamięci. - to moja szafa ale jakby nie moja. Mój obraz, taki był w moim domu. - bo to jest pani dom. Przeszłość staje się nie swoja aż do wspomnienia bardzo wczesnego dzieciństwa, gdy po prostu nic nie musieliśmy robić tylko istnieć bezpiecznie. PzdrZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Aż całe to istnienie tutaj odchodzi w inne miejsce
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne