Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Masz bujną wyobraźnię. Mogą też jutro lecieć do Madrytu. Ale nie polecę. Albo się upić. Też tego nie zrobię.  AI trzeba zrozumieć. To nie tomik poezji na półce w twoim dużym pokoju. Najlepiej trzymać się rzeczywistości. Czegoś nie wiem nie wymyślam.   Napisz coś i wejdę w to. Zobaczymy.       @violetta nie wpadam żeby mi się układy scalone nie przegrzały. Te w głowie. Za białymi zębami.
    • @Corleone 11 Najserdeczniej Ci dziękuję!... Ta historia jest dogłębnie poruszająca na wielu poziomach... Ponad 200 żydowskich więźniarek miało zostać żywcem spalonych przez bezlitosnych SS-manów ale bohaterscy partyzanci z Brygady Świętokrzyskiej NSZ w ostatniej chwili cudem je ocalili przypuszczając bohaterski szturm na obóz koncentracyjny!    Tak bardzo marzy mi się kilkunastoodcinkowy serial o Brygadzie Świętokrzyskiej! Taka megaprodukcja z widowiskowymi scenami batalistycznymi!... Nakręcony z rozmachem serial, którego nie musielibyśmy się wstydzić za granicą!... Serial, który okazałby się międzynarodowym przebojem polskiej kinematografii trwale zapisując się w historii światowego kina wojennego!… Pozdrawiam!   @Jacek_Suchowicz Ogromnie ale to ogromnie mi miło... Niestety obecnie przeciętny Polak nie potrafi skutecznie uargumentować wyjątkowości epopei Brygady Świętokrzyskiej NSZ na tle równolegle z nią toczącej się historii serbskich Czetników czy powstania majowego ludu czeskiego (od 1 do 11 maja 1945 roku).   @Marek.zak1 Dziękuję po tysiąckroć! Zawsze do usług!
    • @Manek

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

"Zbyt to wysokie przedszkole, jak na moje progi„ - logika się kłania. Dobry wiersz - dobry komentarz. Zły wiersz - negatyw. Sam gryzmolę i nie boję się krytyki. A robić zdjęcia gdzie mnie drukowali....czułbym się zażenowany. Mam to w dupie.  
    • @patogenAI rzeżucha łąkowa, to są kwiatuszki oraz bieńca:) te kwiaty rosną na łąkach, widuję je od dzieciństwa:) @patogenAI dobrze, że nie wpadasz w furię :)
    • @patogenAI Jak AI wkleisz wiersz, to też oceni. Można to przecież skopiować i przenieść tutaj, myślę, że tak to robisz. Szkoda czasu i oczu, jak przełączysz się na siebie, możemy pogadać.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...