Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

a dziad otyły ...

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Pytania rodzą się jak dzieci czasami tak ogromne płaczą bez odpowiedzi wciąż Bogu zadawane   jak deszcz pada —dlaczego! jak grom grzmi —dlaczego! fala zmywa —dlaczego! w huraganie ludzkiego ego!   wystarczy żyć by pytać nie starcza odpowiedzi można to życie wyśmiać bo jak bączek się kręci   Boga nieśmiało pytam pytając też sam siebie czy życie bez człowieka byłoby też cierpieniem?
    • @WarszawiAnka Sięgasz  do mitologii/ filozofii/religii/ to miłe mi rejony ducha. Każdym uczuciem, każdym aktem woli współtworzymy ten świat i prowadzimy dialog z Twórcą, z którym jesteśmy nierozdzielni :-) A oddzielając się z własnej woli, czujemy się równi Jemu. Głupie i bezproduktywne, bo nie ma nic poza nim. Pozdrawiam
    • @Poezja to życie Między mężczyzną a kobietą...  
    • @Stary_Kredens Niech więc Kredens będzie suto zastawiony . Pewnie gość szukał gospodarnej żony.    Śnią mu się teraz Barmudy Kanary jakże jednak jechać gdy jest nie do pary .   Pozdrawiam serdecznie Miłej podróży ...  
    • @WarszawiAnka Nie da się z siebie wygonić artystycznej natury... I całe szczęście. Naturalna długa "przerwa" to zazwyczaj życie rodzinne i/ lub zawodowe. U mnie korpo, później (wcześniej też) własna działalność... A "cyferki" dosłownie, bo w branży finansowej, najpierw ubezpieczenia a, po doświadczeniu nudy, zwrot w stronę większych pieniędzy i ciekawszych doświadczeń -obligacje i akcje spółek niepublicznych. Mój powrót/zwrot zbiegł się z poszukiwaniem sensu w życiu nagle osamotnionym (Żona) i jest ciekawą przygodą. U Ciebie piosenki z własną muzyką... Bardzo mnie zaciekawiłaś. Spróbuję "nie zachowywać się, jak baba", zaczekam na kilka słów ... Ale poezja, jak erotyzm, ma naturę kobiecą i faceci-poeci, mają wiele cech kobiecych, poczynając od nadwrażliwości. Miłego Dnia :-)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...