ot i anka Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 rano żaluzje dzielą światło na paski a może się samo tnie? jemy na śniadanie jedną kromkęchleba naszego krojonego z żółtym sercem i przyprawami niedbale spoglądamy na siebieodpuść nam nasze miny cisza staje się geometryczna schowaj mnie przed jej kątamialbo mnie spław ode złego muszę zamknąć okno zaczęło padać mąż wrócił z pracytylko sprawdzałam maila kochanie
Niewierny Tomasz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Oj Ty ironistko;) dobre przy "chleba naszego krojonego" uśmiałem się nieźle. To też dobre - "samo tnie? jemy", fajnie się bawisz. Może później się do czegoś przyczepię;) Pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 dzięki:) powiedz mi tylko czy temat jest czytelny? bo nie wiem czy widać o co chodzi?
Niewierny Tomasz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Czytelny, chyba, że źle czytam. "trywialna historia kobieta, mężczyzna i dzeszcz";) A tak na poważnie, to jakiś kryzys peelki w związku lub ogólnie związku, kobieta zostaje sama w domu, mąż w pracy, na pozór wszystko ok, ale jak wynika z treści peelka ma wątpliwości. Ta parafraza modlitwy jest też zastanawiająca, bo w sumie z wiersza wynika, że peelka prowadzi jakiś dialog/monolog tylko nie wiadomo, z kim może ze sobą? "muszę zamknąć okno zaczęło padać mąż wrócił z pracy" "tylko sprawdzałam maila" i to (kłamstwo?) Nie wiem czy zgodnie z Twoim zamysłem to czytam.
ot i anka Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 dobrze, ale nie wyczułeś do kogo ona mówi...hmm...podpowiem- żółty tutaj gra (symbol) poza tym- okno, mail...hmhmhm.nie chcę mówić. nie do końca czytelne jak widzę...no...kurcze, pomyśl:)
Niewierny Tomasz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żółty+okno to może do słońca:), ale maila znaczenia nie rozumiem. napisz na priva albo tutaj o.c.b
ot i anka Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 wysłałam:) myślałam że symbolika kolorów jest znana bardziej:( podpowiem- średniowieczna, żółte szaty...(ciiii) :)
Rekomendowane odpowiedzi