Lilianna Szymochnik Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nosiłem w sercu skryty efekt miłości czaru czysty jak woda źródłom z natury dla obrazu. Pragnąłem wody dla ust gorącej pustyni z tego żaru ugasić pożogę wewnętrznego w sercu łzy udręczeniu z żalu. Szukałem cienia ramion oazy przystani gąszczom krzaku od słonecznych promieni zaznać zbawczego łzy ukojeniu. Targany burzami pustyni z tańca od,tych zawirowań piasku błądziłem w fatamorganie błędnej złudy,potargany wirom,jak w amoku. Myśli moje biegły z porywistym wiatrem tańcowały,jak diabłu ciało udręczone czekało zbawiennego z nieba ulewnego deszczu. Oczy szukały jakiś,różnych nadzwyczajnych śladów i celów w znaku twojego klucza do bram twojej zbawczej karawany,dla cudu w moim sercu. Biło moje serce młotem o kowadło stukało w rytmie innego pulsu szedłem uparcie,nad wszelką przeszkodę,choć siły traciłem w kroku. Upadłem bezsilny udręczony,na piasek w głowie szumiało w ciele zmęczeniu nagle i niespodziewanie uderzył grzmot z błyskawicy z ręki Zeusowej z Olimpu niebu. Gwałtowny wiatr przygnał czarne kłębiaste burzany w chmury z obłoku z odmętów z przestworzy jakby kluczem bramy zamkiem otworzyły deszczu. Odżywczy deszcz wody spłynął w moje ramiona w Anielskie,boskich ramion objęciu Ukoił wszystkie pragnienia i bóle z wszelkiej bolączki rany,mojemu nad wszelkie balsamy ciału. Pustynię zamieniła się w kwitnące oazy,żar płomienia ugasiła nasyciła raju rzeka spływała ciału napełniła miłością,nad wszelkie uczuć moich z lekarstw w zdroju. Było to bitwa wewnętrzna z duszy i z serca targana z sennej iluzji astralnej z koszmaru ale cielesna potyczka z szeregu różnych ciosów,zadanych z miecza wiktorii w laury zwycięstwu.
Strago Dark Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie wierzę w nic, nie pragnę niczego na świecie, wstręt mam do wszystkich czynów, drwię z wszelkich zapałów: posągi moich marzeń strącam z piedestałów i zdruzgotane rzucam w niepamięci śmiecie... K.P. Tetmajer
Strago Dark Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Gdzie?Twoje!- przesłanie poezji rymu gdzie?Twoje!wiersze- czaru i uroku-gdzie? Gdzie?Twoje słowa !- trafiają w zero, nulu gdzie?-o Weno!- opaską zakryto Ci oczy?
Strago Dark Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 I jedna mi już tylko wiara pozostała: że konieczność jest wszystkim, wola ludzka niczym - i jedno mi już tylko zostało pragnienie Nirwany, w której istność pogrąża się cała w bezwładności, w omdleniu sennym, tajemniczym, i nie czując przechodzi z wolna w nieistnienie. K.P. Tetmajer
Lilianna Szymochnik Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 O celu jedyny w nieśmiertelności dla mojego ego? w ostateczności.
Rekomendowane odpowiedzi