Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Podziękowania dla Pana Stefana

Dorma

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym tu publicznie :) podziękować Panu Stefanowi za prezent, który odebrałam wczoraj.

Nie wiem, kiedy Pan wysyłał, ale ze względu na strajki poczty cieszmy się, że wogóle doszło.
Otworzyliśmy wraz z moją drugą połówką pakunek a tam pięknie zapakowane w drewnianej skrzyneczce wino :) . Wkrętami i śrubokrętami wreszcie dostaliśmy sie do środka ( nie pije wina więc niech sie Pan nie śmieje, że nie mam korkociągu):)

W smaku winko niezłe, słabe pod względem procentów (to chyba dobrze :) ) i niekwaśne i to też chyba dobrze. Nie znam się, ale skoro przeszło mi przez gardło to znaczy, że jest bardzo dobrze.
A mogę spytać czym Pan się kierował Panie Stefanie wybierając akurat to winko?

A ta bombeczka, była już tam czy to kolejny prezent?

Jeszcze raz bardzo dziękuje, ciągle myślałąm, że to żart (dla tych co nie wiedza lub nie pamiętają powiem, że ta sprawa wyszła z pewnej rozmowy na forum, w której Pan Stefan usilnie chciał mnie przekonać do wina)
W każdym razie jest mi bardzo miło (połówce jeszcze bardziej :) ) i jeśli to miała być tajemnica to trudno :). Niech wiedzą, że Pan mnie publicznie rozpija :)))

No i wylało się. Ta zacna butelka (zwycięzca festiwalu win w Japonii) ma (miała) kształt pucharu Rimmeta. Kierowałem się zacnością. Bombeczka ode mnie, bo idą Święta-powieś na choince. Obmyślam kolejne fortele, tylko połówce ani słowa, bo zabiorę się za Marlett.