Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Oczy, usta, uszy? Co sprawia, że mam taką aparycję, lub może to bije ode mnie? Bo tak od dwóch miesięcy czuję się jak starzec. Zaczynam widzieć pierwsze zmarszczki, a rozmowy na przystankach z ludźmi, co tak odlegli ode mnie i zawsze wrodzy, coraz częstsze.   I sam wolę rumianek od wyjścia do ludzi, i nawet gdy herbata z czasem się już nudzi, to wolę krzyżówki niż wirtualnych królów i ich poddanych.   Czy tracę na życiu, będąc nudnym? Jestem nudny? Raczej w ciągłej mgle, już sam nie wiem, co szczere.   Tak było i będzie, bo nie widzę sensu w pisaniu wiersza bez treści, a i tak jej nie ma.   Przykrość żywota.
    • @Migrena Prawo omerty 
    • Przyszedł staruszek na szpitalny oddział ratunkowy : mam od dziecka reumatyzm, świnkę i zespół Aspergera epilepsję, chory pęcherz, Parkinsona i chyba Alzheimera szumy w uszach, nieżyt jelit i ten koszmarny ucisk głowy alergię na kurz i jedzenie, depresję oraz mukowiscydozę mam kaszel, grypę i dur brzuszny i uczulenie na narkozę do tego nudności, łamie w stawach i te fusowate wymioty ręce spuchnięte, sztywne całe nogi, cały czas głowy zawroty w kościach łamie, plecy łupią, w krzyżu i miednicy strzyka włosy wypadają, paznokcie łamią i swędzi czubek języka cierpię na niedosłuch, nie widzę na to oko a na drugie ledwie co, sny mam płytkie i przerywane a dni długie co kwartał mam koklusz, anginę i wszystkie typy Covida w domu jak to w domu jedna wielka doktorze bida pies sąsiadki mnie pogryzł potem kleszcz koło niedzieli tak mnie jeden i drugi pogryzł, jeszcze mam o tu… bliznę teraz mam brucelozę, gorączkę i pewnie już wściekliznę wrzody żołądka oraz żółtaczkę do tego nieżyt oskrzeli wszawicę i zespół jelita, wzdęcia odbijanie oraz boleści brzucha i kręgosłupa, gardło ciągle czerwone i katary od miesiąca mam zaparcie a jedzenia tyle się  mieści skoki ciśnienia i chore serce, puchną palce do opuszek wszystko już mnie boli,ktoś na mnie chyba rzucił czary a czego pan nie ma? lekarz jeszcze pyta ten za fartuch czym prędzej już chwyta nie mam już zdrowia… do tych chorób rzekł staruszek
    • @Andrzej P. Zajączkowski - @Rafael Marius - @Berenika97 - @huzarc @Wakss - @KOBIETA - @Migrena - dziękuje wszystkim -
    • @Robert Witold Gorzkowski   tak, tak Robercie.   najpiękniejszy - Orzeł Biały.   nasz, polski, cudowny :)))))       @huzarc   i czemu mnie to nie dziwi ......   mieszane uczucia .......   ambiwalencja emocjonalna.....   akurat Ty ?   szkoda !    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...