Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Mój świat się kruszy, jak ten kubek, Z którego rano piłem mleko. Dwie różne drogi, w oczach pustka, I wspólny dom już tak daleko. W lewej wciąż trzymam rękę mamy, W prawej dłoń taty, pełną ciepła. Jak wybrać między połówkami, I patrzeć, jak ta całość pęka. Jestem tu tylko małym drzewem, Co w waszym chłodzie gubi liście. Jak złożyć siebie, będąc dzieckiem, Bezbronnie stojąc na tym wietrze.  
    • Wierzba uczy nas jak „gałązka” nieżywa nieraz odżywa.  
    • @Nata_Kruk   Piękny, niezwykle zmysłowy i eteryczny utwór. Zachwyca mnie to płynne przejście między kobietą a samym wierszem - jakby proces twórczy był intymnym, nocnym spotkaniem. Ta metafora wiersza, który chce być „wypity jednym haustem”, a potem zostawia po sobie zmiętą poduszkę i rumieniec o brzasku - świetna!  Zachwycający! 
    • @Migrena   szekspir na rykowisku   kruszy cały kicz  w kawałki    w stereotypy wali nie co tylko jak    może to nowa jakość a może potwierdzenie   starej   niechaj więc ryczy w boru  ranny łoś!   a sarna niech mu powtóruje...      
    • @Poet Ka Świetny wiersz, z przewrotną treścią i formą, w pierwszej części nawiązującej do wiersza Staffa, a w drugiej coś się dziwnego zadziało, bo o nowym / nowoczesnym spojrzeniu, ale wciąż  w tradycyjnej formie, zaprzeczającej samej treści. Brawo:). 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...