Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Sama

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy zostaje sam
Każdy rani każdego
Bezmyślnie zostawia
Egoistycznie odchodzi
od potrzebującego
No bo co to kogo obchodzi

A ja sama
Samiutka
Zostawiona samej sobie
ja sama się nie przytulę
nie wesprę
nie pociesze
A tak potrzebuję

Ranią najbliżsi
Może dlatego?
Bez poczucia winy
Wszystko wiedzący
W trosce raniący
Niby niechcący?

• 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @lena2_ dziś jest środa, to bliżej niedzieli, a od wtorku - już wieki całe, nawet słońce się wcześniej wybudza, dziarski ranek dziś może pochwalę?   @violetta czasami warto pomóc życiu, jak jest zapętlone.    @Marek.zak1 ściskam sąsiedzie. Przyjdzie wiosna, czas może w cukierni na kawę?    @Alicja_Wysocka dzień dłuższy Alicjo, więcej światła!   @egzegeta piękne tomiki. Dziękuję! @MIROSŁAW C. ładna sentencja.   @aff trochę to z przypadku, bez kontekstu z Bogiem, ale czemu nie?!   @Sylwester_Lasota howgh!   @Jacek_Suchowicz ładna odpowiedź wierszem i życzę, aby Cię wtorek nie dopadł.    Późno, ale wszystkim za obecność dziękuję. Bb  
    • @Łukasz Jasiński zastanawiałam się, co napisać, bo o ile nie czuję głębi i pokarmu dla duszy, to nie zgadzam się, że forma słaba. Im więcej razy wiersz przymierzam tym bardziej go lubię a w drugiej zwrotce wersy leżą jak ulał. Ale dziękuję za obecność. Nie zamieniłabym jednak rymów na Pana interpretację. "Głęboki wylot z ogromnych porażek, kolce czarnej róży". No nie, to nie moje. Pozdrawiam, bb   @Wiesław J.K. Nie znam się na tym, ale skąd zatem ludzie spontanicznie wiedzą, że coś jest piękne, widząc to raz pierwszy, bez kontekstu?    @Jacek_Suchowicz  "Cierpienie ...po coś nas stale chce zmieniać..."   Nie przeżyłam wojny (choćby w Ukrainie), ale jak pomyślę o ofiarach, bezbronnych, niezawinionych... to trudno mi pojąć tę misję.    @Bożena Tatara - Paszko lubię takie wymiany, czasem też się innymi inspiruję.    @Domysły Monika zgadzam się. W lustrze odbijają się emocje, np. mimice twarzy. Bez doświadczenia w rozkodowywaniu rysów, trudno się do nich odnieść, o czym pisze @Starzec. To nie jego doświadczenia.    @[email protected] dobrego roku!   @UtratabezStraty zły PR ma Ted ;), nie będę korzystać z jego przemyśleń, skoro skręcił na prostej i stracił kontrolę.    @Hiala dzięki za komplement. Lekko się czyta, a nawet tekst polubiłam.    Niestety, cierpię na przypadłość utraty zainteresowania własnymi utworami, gdy już je urodzę. Same wychodzą, a potem ciężko mi się zmusić do podtrzymania relacji. Choć są takie, które wzywają...   Dziękuję za Państwa reakcje. Dobrego dnia. bb        
    • rumieniąc się myślał o niej   marzenia nieśmiało dotknęły wspomnień   otwiera drzwi do drugiego wymiaru tutaj… jest  blisko   1.2025 andrew
    • I zda Judasza raz sad u Jadzi.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...