Joanna Stankiewicz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 szedl po schodach stukajac obcasami przerywajac cisze tak bolesnie jak slonce sen o poranku Byl oczekiwanym gosciem przychodzil czesto bez zapowiedzi Nie pukal do drzwi Po prostu wchodzil siadal przy piecu-milczal Przywyklismy do niego wrosl w nas jak drzewo w matke ziemie, cichy,milczacy-nasz Nigdy nie odpowiadal na pytania jeden raz tylko gdy spytalam kim jest? nazywam sie smutek-odparl uœmiechnal radosnie i zostal.
zak stanisława Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 znaki raczej ich brak utrudniają czytanie uśmiechnął- literówka pozdrawiam ES
Nata_Kruk Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Joanno, dla mnie smutek nigdy nie jest oczekiwanym gościem, choć niekiedy, niestety, włazi po cichutku i jest... i poprzedzają go zawsze pewne zdarzenia, a my sami zaczynamy dumać, co, jak i dlaczego... "Przywykliśmy do niego, wrósł w nas"... smutne te słowa... Czy smutek może się uśmiechnąć..?... nie gra mi to zakończenie. Pozdrawiam... :)
Jerzy Rybak Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 przerywajac cisze tak bolesnie jak slonce sen o poranku - discopolowe porównanie. wrosl w nas jak drzewo w matke ziemie - coelhowe porównanie
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 poczatek nawet nawet-prosty, ale poprawny, niestety puenta zbyt naiwna (przepraszam ze tak to oceniam, ale jakoś mi zakończenie nie podpasowało) Pozdrawiam Agata
Fagot Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Złe to może nie jest trochę za dosłowne choć to moje subiektywne zdanie. Jednak co do tego smutku to bym się nie czepiał w świecie poezji nie takie rzeczy już bywały więc i uśmiechający się smutek może znaleźć tam swoje miejsce, bo sam jako taki jest ciekawym pomysłem, przewrotnym i ironicznym. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi