zielonooka czarownica Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 gdy szarzeje kończysz swą pracę udało ci się nie zasnąć nad stosem papierów bo masz wolę i zasady których nigdy nie było czasu złamać gdyż każde jutro starannie zapisujesz w notesie zaostrzonym ołówkiem i po co ci to? pamięć ludzi nie głosi oto był człowiek z ambicjami zasadami planami raczej wspomina nie skąpił szklanki wody spragnionym drapał koty za uszami pocieszał przytulał śmiał się płakał żył oto był człowiek
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 fajny, ja bym jednak pomyślała nad innym układem wersów...
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Mam właściwie tylko jedną uwagę: zmieniłbym jednak tytuł (w przyszłości, bo tutaj już nie możesz go zmienić) - wg mnie nie jest ani adekwatny do treści (w ogóle to za duży kaliber), ani nie jest też adekwatny gramatycznie (jeśli już, to powinno być ecce fuit homo). Ale to moje subiektywne, zrozumiem np. kontrargumenty o chęci uogólnienia:) Generalnie wiersz jest całkiem niezły, z pomysłem, niebanalny, ma też udane momenty (druga strofka - choćby o tych kotach). Daję plusiaka:)
marek dunat Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 niebanalnie , z pomysłem . zgadzam się z Bartoszem - zmieniłbym tytuł . pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi