Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A mnie to wcale nie dziwi. Tak, jak wspomniałem wcześniej, mam jakieś niejasne przeczucie, że te ejaje wiedzą o nas znacznie więcej niż nam się wydaje. Wyobraźmy sobie że proszę czata GPT o wygenerowanie obrazu przedstawiajającego szczupłą kobietę, o czarnych oczach i czarnych włosach. W moim przypadku, jestem przekonany, że wygeneruje mi białą kobietę, chociażbym o kolorze skóry nie wspomniał. Raz mi się zdarzyło, że potrzebowałem wygenerować czarnoskórego mężczyznę (pojawia się w piosence Zakład), musiałem napisać że mężczyzna ma być czarnoskóry. Myślę, że podobnie może być z głosem. To dziadostwo słucha mojego głosu i część generowanych męskich głosów jest rzeczywiście nieco podobna do mojego głosu. Z tym, że mają znacznie lepszą dykcję i są dużo bardziej "muzykalne" niż mój głos. Mówiąc szczerze, to czasami jest mi trudno przekonać model, z którego korzystam, żeby wygenerował mi jakiś inny głos, np. niższy. :)
    • @Benjamin Artur   Bardzo plastyczny i zmysłowy wiersz. Całość tchnie spokojem leniwego, letniego dnia i poczuciem absolutnego bezpieczeństwa - tytułowe "niebo" to oaza skutecznie oddzielona od piekielnej otchłani. Moim ulubionym fragmentem jest personifikacja lata, które "spina włosy" zupełnie tak samo jak bohaterka wiersza. Piękny wiersz! :)
    • @viola arvensis : Dziękuję. :)    
    • @Toyer   Piękna litania zmysłów - wzrok, zapach, dotyk, głos, znów dotyk - budująca tęsknotę krok po kroku aż po finałowe "na więcej zachłanny nie jestem". Szczery, skromny ton przy jednocześnie mocnych obrazach ("Wniebowzięciem", "cudem"). Podoba mi się! :)
    • @Achilles_Rasti   Bardzo dziękuję!  Cieszę się, że wiersz się spodobał. :)) Serdecznie pozdrawiam. :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...