Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
karenka 669
Piękny, melancholijny i pełen tęsknoty wiersz, który pokazuje, że niektóre wspomnienia zostają z nami na zawsze...pozdrawiam słonecznie*)
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Konrad Koper Świetna myśl! Przebaczenie uwalnia, ale pamięć o krzywdach uczy przetrwania. Z drugiej - ten, kto nie wybacza, na zawsze pozostaje więźniem swoich oprawców. Trudny balans. Pozdrawiam. :) A może tak? Brak przebaczenia - czy może być zaletą? A pokora ciasną bransoletą? -
@Charismafilos Dla mnie to studium martwoty emocjonalnej. Śmierć uczuć rzadko bywa po prostu "pustką". Zazwyczaj jest to bolesna mieszanka całkowitej znieczulicy (kamień) oraz niszczących, powoli trawiących od środka resztek emocji (robaki). :) -
Przez beta_b · Opublikowano
@Stary_Kredens Miłość może być kłamstwem czy zestawem interesów. ;) W tym tekście nie chodzi o to, czy miłość jest iluzją, kłamstwem, co potem. Te słowa, wibracje mają w peelce obudzić nadzieję, że coś jest. Ją otworzyć, bez względu na intencję drugiej strony. @APM zaczęłabym od wiary, bo bywa nieosiągalna. @Waldemar_Talar_Talar Może Waldku boleć samotność, ale relacje też bolą, szczególnie nadużyte. @Berenika97 Dziękuję za głaski kochana. Tym razem AI muzyczności wystawiła najniższą ocenę, choć poza tym całkiem nieźle ;) Ale melodii dobrać nie może, ciągle nie tak mi gra w głowie. Dziękuję koleżeństwu za posiadówkę przy zaklęciach. Jakby tak można było czarować... bb -
@karenka Bardzo poruszający wiersz. Czuć w nim piękny, stoicki spokój i akceptację tego, co przynosi życie. Przejście od samotnego błądzenia po suchym piasku do wspólnego budowania lepszej wizji świata daje ogromną dawkę nadziei. To piękny zapis drogi do samego siebie. Bardzo trafia do mnie ten klimat ukojenia. :) -
Przez Sylwester_Lasota · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
A ja słyszę wszystkie swoje potknięcia i pomyłki.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jednak zdecydowałem się upubliczniać... Dzięki za wsparcie jeszcze raz.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne