Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Fantastyczna, genialna, absolutna poetycka metafora !!!!!
    • widziałem w ogrodzie przecudną ptaszynę siedziała na rancie kamiennej miseczki lecz tylko niestety przez maleńką chwilę mogłem oglądać ten widok przepiękny   bo wtem odfrunęła zlękniona i spięta choć wokół obrazek magiczność zawiera w srebrzystym strumieniu migotki słoneczka kusiły jej dzióbek spełnieniem łaknienia   jakoś tu wszędzie tej baśni zbyt wiele gdzie ściany bez tynku skrywają coś pewnie a kranik złotawy być może złudzeniem nie zgasi pragnienia omamić on zechce   zapewne ptaszyno niespiesznie pomału szybujesz nad łąkę choć dotrzesz tam w nocy a gdy się przebudzisz o szarym świtaniu   spijesz ty krople ożywczej rosy    
    • Trafienie w cel celowy ma równą rangę co chybienie celowi bezcelowemu. Pozdrawiam zatem sprawnych łuczników życia i przepiękne kuszniczki reala.   La Bastide, 22.07.2026r.
    • @LessLove Tak, to impresja. Jednym razem bliższa realnej sytuacji, innym razem dalsza. Bardzo rzadko piszę 1 do 1. Nawet gdy coś jest opisem sytuacji, która w ten czy inny sposób miała miejsce u mnie to zawsze jest rodzaj impresji, wariacji, zagadnienia, tak już mam ;)) @Annie Tak, to chyba jeszcze wolno ;)
    • @hollow man ktoś banana ukradł!!! 
  • Dodaj nową pozycję...