Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"MOŻE JEŻ ŁŻE JEŻOM?"
tego nie wiem, ale wiem, że mnóstwo palindromów z tego forum można szybko przesłać elektronicznie do Angorki, gdzie jest konkurs, i tam Wasze palindromy będą wydrukowane. Autorzy - do dzieła! Natchnienia można też szukać na www.palindromy.pl - są tam nowe palindromy dla młodzieży, bo zbliża się dzień dziecka i upragnione wakacje.

• 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jestem Jolka, Jolka-Fasolka. Podobają ci się moje zielone włosy? Co tak sam siedzisz w kącie, płaczesz? No co ty – jak masz na imię? Tylko nie mów, że Jurek-Ogórek. „Maaaciek” – uciekłeś z domu? „Ale tylko na chwilkę, bo zbiłem wazon z kwiatami I ze smutku zjadłem wszystkie cukierki” Też mi zmartwienie, ja za kręcenie nosem nad owsianką i wypuszczenie rybki z akwarium na wolność dostałam szlaban na kieszonkowe. Wiesz, jak to boli? męką jest brak moniaków. Zrób mi miejsce, dżentelmenie drogi, Przysiądę obok, lubisz strzelać z pestek od wiśni? Masz? celuj tam, we wróbla – ciach, dostał w ogon. Wiesz, że na lekcji fizyki pobiłam Einsteina? E = mc³ – na tablicy śmiało zapisałam. Pan Edward aż wybiegł na boisko, by złapać oddech. A ty, jakie masz stopnie? bo wyglądasz na kujona. „Piątki z plusem, bez przechwałek” – kruca bomba! To zostaniesz profesorem wielkiego formatu. Masz w domu jakiegoś sierściucha? „Jest Pimpek, ale on tylko skarpety mi gryzie I szczerzy zęby, leń – nie chce grać w piłkę” Ciesz się, mały, twoje życie to sielanka. Wytrzyj gila, czekam na twój uśmiech. Otrzep portki, odprowadzę cię do domu. „Jolko-Fasolko, a weźmiesz mnie na barana?” Stary koń z ciebie, a ja chudzinka. „Dasz się przekupić całuskiem w policzek?” Taki z ciebie terrorysta, ale co tam... Wskakuj, mój nowy koleżko, ruszamy galopem!
    • @tetuDziękuję :) @TectosmithNo bo co to za pytanie - kto tak do mnie powiedział czy napisał? Dla mnie ważne, dla wszystkich - nie.  
    • @Alicja_WysockaNie odpisałaś. Zadałaś pytanie. 
    • @Tectosmith to nie był usunięty tekst. Gdyby go nie  było, po miałabym odpowiadać? Zadałeś pytanie - Kto? A jak Ci odpisałam, usunąłeś pytanie.   
    • @Alicja_WysockaA ma to jakieś znaczenie?  Nie masz co robić tylko wyłapywać usunięte teksty?  Nie podasz ani imienia, ani nazwiska, ani pseudonimu. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...