Regina Misztela Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ja tylko wymieniam przedmioty, które dotykaliśmy wspólnie - jeszcze się boję wspominać. Chciałam napisać wiersz o łóżku, zacząłby się tak: Nie zawsze tam spałam. I dalej chciałabym napisać o tym, że się uczyłam, że tam jadłam, że piłam. I dalej jeszcze dodałabym: jakieś krawędzie zbyt już wymiękłe, bym mogla je czuć przepompowany materac tysiącem innych wdechów i wydechów czy to może pękł z nadmiaru powietrza nie pamiętam. A ty byś zamiast marki łóżko myślał: była dobra. Chciałam napisać wiersz o kościele zacząłby się tak: to jest kościół świętej Anny ma grzbiety, tunele i witraże. I dalej jeszcze dodałabym, że: w tych witrażach mieszkają diabły, schylają się do lini mojej spódnicy podczas mszy, na której przestałam bywać albo na tych grzbietach ktoś śledzi rozwój tkanki tłuszczowej na moich piersiach. Gwałt metafizyczny. Bo dawno nikogo tam nie było naprawdę i ty byś to wiedział, gdybym pisala o kościele. Chciałam napisać wiersz o tobie zacząłby się tak: chciałam napisać wiersz o łóżku i o kościele,o śmierci i starych dziadkach, przemijaniu nudniejszym niż poezja. I każdy byłby złym wierszem, bo w każdym byłoby odrobinę ciebie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Kobieta napisała dobry wiersz.
deli s Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 zawsze podobają mi się tematy, jakie poruszasz,nie inaczej jest tym razem. plusuje
Gość Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 "przemijaniu nudniejszym niż poezja" "I każdy byłby złym wierszem, bo w każdym byłoby odrobinę ciebie" co?
Mirosław_Serocki Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie dlatego. nanananananananananananananananana taka piosenka
Gość Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 'a pisz sobie co chcesz albo chcialabys' 'a mnie to wali' a piosenka byla na papapapapapapa i teraz tak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi