Etiuda G-Dur Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 kiedy kobieta odchodzi nie pytaj o drogę powrotu nie pochwycisz wiatru w dłonie są sprawy nad którymi nie warto się rozwodzić i pytać dlaczego nie trzymaj kurczowo klamki w kieszeni śmiało uchyl okna bo gdy kobieta odchodzi wyrzuć wszystkie zegary wstrzymaj oddech
Etiuda G-Dur Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam! Może to dziwnie zabrzmi, ale potrzebne mi sa na dzis komentarze do tego wiersza. Będę niewymownie wdzięczna nawet za te najmniejsze ślady Waszej obecnosci :) Pozdrawiam! Ewelina.
Beenie M Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie bardzo wiem, co tu pisać. Nie znajduję nic nowego, można to odnieść nie tylko do kobiety. Co robi ta klamka w kieszeni - wyrwana z drzwi, żeby zatrzynać na siłę odchodzącą? A dlaczego wyrzucić zegary, wstrzymać oddech, po co - czyżby to jakaś niezrozumiała przeze mnie puenta? Niby wiadomo o czym, ale tak jakoś...słabo. pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 zastanawia mnie porównanie kobiety z wiatrem - zbyt cudownym zjawiskiem jest kobieta ...chyba że pędziwiatr; o ile klamka od okna /może być od drzwi/ - jasne przesłanie, to te zagary, a oddech? bo gdy kobieta odchodzi cofnij wszystkie zegary nabierz świeżego powietrza
pathe Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 zgrabnie go napisałaś, ale motywy które wykorzystujesz w utworze nie są ani noymi skojarzeniami, ani tez nie są umieszczone w nowym kontekście. poza tym rzeczywiście wiersz można odnieść nie tylko do kobiety.proponuje uszczegółowić. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi