Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadchodzi nowa moda.
Moda XXI wieku,
moda cywilizowanych ludzi.
Schowajmy głęboko do szaf
Nienawiść, zło, zazdrość...
To jest nieważne.
Zużyte, niemodne.
...

Ubierzmy się w miłość,
Życzliwość, szczęście, tolerancję...
Nie pozwólmy tworzyć rzek
Z niepotrzebnych łez!
Uśpijmy znieczulicę!
Bądźmy otwarci!
Nie bójmy się uczuć.
Nie wstydźmy się.
Przecież nie ma czego...
Zmieniajmy świat!
Od dziś nie przechodźmy obojętnie
Obok drugiego człowieka.
Stańmy wreszcie na wysokości powierzonego nam zadania.

Nie pozwólmy cierpieć!
Naszą szarą rzeczywistość możemy
Jeszcze pomalować na kolory nadziei.
Spieszmy się póki szara farba nie zaschnie na wieki!

Opublikowano

Witam wszystkich !
Bardzo dziękuję za komentarze. Dzięki Wam i Waszym komentarzom mogę dostrzec swoje błędy i doskonalić swój warsztat. Bardzo mi miło, że czytacie moje wiersze i na ich temat się wypowiadacie. Pozdrawiam Was serdecznie. Papa.

Opublikowano

Hm.. co tu moge powiedzieć.
Mi się ten wiersz szalenie podoba, czytam go prawie codziennie, mam powieszony nad biórkiem, tak samo zresztą jak drugi wiersz Jagody P

Serdeczne pozdrowienia dla Jagody, i powodzenia w dalszym pisaniu.

MANTA (MK)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To ze wiersz nie wnosi nic nowego i zawiera znane i utarte prawdy i stwiedzenia.Niezbyt mnie zaciekawi

Ale jak napisal Seweryn: nie przejmuj sie bo ciezko jest napisac cos nowego.

Staraj sie byc bardziej oryginalna

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Pogodziłem się z samotnością przez pewien czas się gniewała gdy uprawiałem miłość z miłością ona na mnie z tęsknota czekała przepraszam wybacz już wracam wzięła mnie czule w ramiona staliśmy tak we dwoje od końca w milczeniu godząc się bez słowa ona najwierniejsza z wiernych zawsze każdą miłość wybacza moja przyjaciółka wróg zakochanych gdy uczucie umiera do niej powracam i znowu jest nam dobrze razem chociaż czegoś ciągle brakuje kiedy z nią jestem o innej marzę gdy innej nie ma ją akceptuję lecz kiedyś znowu samotność zdradzę
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Interesujące porównanie.   Pozdrawiam :)
    • Piękny wiersz. To prawda, jesień zawsze oddaje, w końcu to czas zbiorów.    Pozdrawiam :)
    • Dziś są Twoje urodziny Więc wznieśmy toast Za Twoje zdrowie, świetny aktorze, Napijmy się dziś, bo jest okazja. Dziękuję Ci za chwile wzruszeń Za mnogość całą świetnych ról Od Janka aż po Mordowicza Dawałeś czadu – do diabłów stu! Oparłeś się też pokusie założenia Własnego teatru – szacun, chłopie, za to! Po co kolejny teatr na scenie? Kiedy to życie samo jest teatrum? Życzę Ci – „Janku” – kolejnych ról, Tak samo barwnych, tak samo świetnych, Jak właśnie ta w „Czterech pancernych”, Lub jak ta w „Klerze” sławetnych! Warszawa, 23 IX 2025   Dziś przypadają 86. urodziny Janusza Gajosa. Mam nadzieję że P. T. Jubilat nie będzie miał mi za złe, że uczczę Jego urodziny tym skromnym wierszem.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Możesz "wstawiać" co chcesz... w miejsce kropek.     Nie rozumiem tylko - dlaczego próbujesz mnie wciągać w dyskusję porównawczą?    Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...