Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę płomyk w Twych oczach
oddechem zagaszam go delikatnie
a on się nie poddaje
wzmaga swą moc nieustannie, aż ...
Widzę ogień w Twych oczach
ogień niczym nieograniczonej namiętności

Opublikowano

Namiętność, namiętność. Jesli to erotyk to kiepski, jeśli to wiersz to także kiepski. To opis sytuacji i całość jest niewypełniona,brak ognia, namiętności i prawdy. Z tego nic nie płynie. To też raczej wpis na blogu niż tekst literacki. Radzę czytać dużo (nie tylko poezji) ale narazie to jest po prostu banał!Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jest takie powiedzenie, że i szynka się znudzi, jak się ją je przez cały czas. Spokój jest ważny i potrzebny, ale trochę ruchu w przestrzeni też się przydaje. Ruch jak koło zębate przesuwa w inne rejony, na kolejne lekcje.   Pozdrawiam :)
    • @Berenika97 błyskotliwie i ironicznie o lęku przed innością. To kolejny Twój ważny wiersz, mądry wiersz, wiersz który trafia w sedno.  I świetnie się go czyta, mi dziś jakość szczególnie dobrze  :)
    • @MIROSŁAW C. Tak. Osobiście wolę "daremne żale, próżny trud ..." Dziękuję, że zajrzałeś - łączę pozdrowienia.
    • @Gosława warto tu zwrócić uwagę na tytuł, jak on dobrze współgra z przekazem wiersza, otwiera na to co w wierszu ukryte. A sam wiersz jest świetny, płynnie i świadomie poprowadzony. A zainkubowane pragnienia i te chmury jak poduszki to piękne obrazy, które działają. Dobrego :)    
    • @Berenika97 Widzę, że jest szczere, a może bardziej czuję... i to jest dla mnie najpiękniejsze i najważniejsz. Nie wiem jak mogłaś pomyśleć, że infantylizujesz portal? Nie powinno Ci to nawet przejść przez myśl. Ale co do tego, że będziesz pisać nadal, tak jak chcesz, ile chcesz i o czym chcesz, to świetne podejście i się do tego podłączę :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Blaszko, rozwaliłaś mnie tym, dziękuję :) mam nadzieję, że dobry :)  @Migrena przecież tego nie robię :) będę pisać dalej i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby przestać ;) @piąteprzezdziesiąte będę uważniejsza. Nie myślałam o tym w ten sposób, napisałam ten wiersz ot tak i nie liczyłam się z konsekwencjami. Przykład, który podałaś jest bardzo wymowny i dał mi dużo do myślenia. A pomysł z dopiskiem "dedykowany", jak przyjdzie mi do głowy jakiś kolejny wiersz tego typu, na pewno wykorzystam. Dziękuję bardzo. @Robert Witold Gorzkowski Cały czas myślałam, że jest tak jak pisałam wcześniej, dzięki za wyjaśnienie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...