Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

letnim wiatrem sfrunęły
ożywiając rytm
przymknęłam powieki

karmił nas owocami
wspólną łyżeczką wieczór
odpływałam z falą

zagubione między oczami
a świecą
wirowały nocne baletnice

a śmiech dzwonił
pośród konarów
budząc puszczyki

24.03.06r.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Z definicji jest iluzją, bowiem koniec końców sam nastąpi koniec Konieczność to rzez z końca wzięta Czy obowiązek - otóż nie  Końcem jest szczęście i wolność, których początkiem jest przymus Spełniony lub nie ziści chwilę ostatnią By ukłuciem w serce dać do zrozumienia że wypełniło się dzieło  A byt jest bytem i zaprzeczyć może temu Tylko  Skończony głupiec
    • o   A l i    W y s o   k i e j                                                           c   Pewna Ala z Orgolandii, śliczne je na deser żaby. Podsunęłam co innego, ekskluzywne morskie kraby. Ale cóż to - takim pyszkom jest niechętna, nie rozumiem - rzecz to wielce niepojęta. Na niedzielę przygotuję, uwędzone cztery mamby.    sierpień, 2025       @Alicja_Wysocka... Ala, dla Ciebie mały żarcik... :)
    • Możliwe, że.. większość.. tak robi... :)
    • Na wzgórzach śmierci rosną maki, które sen dają wieczny Na mrocznych wierzchłkach,  szybują ptaki niosące zwątpienie A wśród zgiełku dusz potępionych walczą ze sobą o honor - Bóg i ojczyzna Niesie sie echem świzgot pocisków, życiem i pokojem pachnących Wśród barw wiary w zycięstwo nad śmiercią Wojna dla pokoju jest jak, sex dla dziewictwa Więc uczestniczymi w krwawych orgiach a tam wierzby wyrastają wieczne w krztałtach krzyży taki nasz płód, takie nasienie      Wiersz nie ma wydźwieku politycznego
    • @Migrena... to najprawdziwszy... manifest rozpaczy. Szczere uczucie, potrafi powalić osobę, jeżeli nie odwzajemnione, albo zachowanie drugiej osoby bardzo powierzchowne. Kochać, to widzieć w drugim człowieku cały, przysłowiowy świat, niechby każdy tego doświadczył. Niestety miłość umie też bardzo ranić, człowiek cierpi, bo.. kocha na zabój.. a gdy traci tę drugą "połówkę"... pisze, jak Twój peeel.. manifest rozpaczy. Gęsta w porównania, treść, zahaczyłeś o elementy kosmosu, pięknie Ci to wyszło. Zostawiam po raz kolejny wielki plus. Bardzo mi się ta rozpacz podoba, literacko rzecz jasna. Pozdrawiam, dzisiaj iście letnio.        

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ani mi się waż... :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...