Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielka z ciebie gapa

gdy przechodziłam obok byłeś
za bardzo w tej brzozie
kasztanie brzuchatym

za bardzo obok
mojej twarzy

krajobraz uchwyciłeś w dłonie
i chyba był zbyt duży
bo po palcach przeleciał
jaskółką

teraz rozglądaj się uważniej
- są rzeczy które można uchwycić
tylko na cztery ręce

Opublikowano

wielka z ciebie gapa

gdy przechodziłam obok byłeś
za bardzo w tej brzozie
kasztanie brzuchatym

za bardzo obok
mojej twarzy

krajobraz uchwyciłeś w dłoń
i chyba był zbyt duży
bo po palcach przeleciał
jaskółką

teraz rozglądaj się uważniej
- są rzeczy które można uchwycić
tylko na cztery ręce

///////////

dopatrz się zmiany
może skorzystasz

wiersz przyyjemny kąsek smaczny

bywaj

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena czujność i uważność to rzecz święta.  Dziękuję za świadome czytanie i zrozumienie od Ado Z. Bardzo to doceniam.   Wiersz z cyklu "pisanie na kolanie"  - pod wpływem - - bynajmniej nie alkoholu, bardziej emocji  ;)    Dziękuję pięknie.   
    • Taką sytułacja:   Siedzę sobie na lekcji religi w liceum, ksiądz rzucił jakąś bzdurę, nie przemyślał facet myślał że jest zabawny. Zgłosiłam się powiedziałam mu: to jest tak i tak, tak myślę. Ksiądz na to: jak widzicie można się z moją tezą zgodzić. Zgłosiłam się jeszcze raz i mówię:  Przepraszam ale powiedziałam coś zupełnie przeciwnego.      Ps. Daj mi tematy i 2 dni to Ci pokażę jak się pisze satyrę, czołem
    • @Migrena Złudzenia też potrafią być ludziom potrzebne jak koc w chłodny wieczór. Wiesz, niedawno umarł ktoś, kto kiedyś był mi bardzo bliski. Odwiedzałam go i wiesz co? On wierzył bardzo w to, że pojedzie jeszcze w góry. Nie zabierałam mu tego, bo i po co.  I to się nazywa empatia. To też jest rodzaj miłości, ona jest jak wachlarz, ma różne odcienie, rozpościera się od uwielbienia po litość, a w środku jeszcze wiele pojęć mieści. Serdeczności :)
    • Przed laty złodziej oddzielił część złotą od brązowej. Drugą zniszczył, była bezwartościowa? Dziś złożono klejnoty. Braknie elementu „historycznego”; dlatego nie można zbudować teorii.    
    • @Magdalena   to chyba się zrozumieliśmy !!!!   oczywiście, że umysły nie mają wieku.   poezja nie zna peselu.   gdyby dziś pisał 80-letni baudelaire, nikt rozsądny nie patrzyłby na metrykę, tylko na jakosć   wiersza. mój tekst nie jest o starości  !!!!!   jest o teatralnosci.   o sytuacji, w której deklaracja zastępuje prawdę, a filtr zastępuje lustro. to nie wiek jest tu tematem, lecz iluzja !!! poezja jest przestrzenią wolności.   ale wolnosć nie polega na udawaniu, że czas nie istnieje.   bo prawda......to jednak zawsze prawda.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...