Imion Michał Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 na oścież krzyczość sobą a tu skrzyp ktoś zamknął drzwi
Gość Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 wiekie oczy mam.. ale chyba na plus;) pozdr
Tomasz P.F. Kowalczyk Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Ja też lubię poezję Białoszewskiego ;] Ogólnie wiersz całkiem porządny, ale powinno się pod tego typu utworem umieścić info "o czym jest wiersz". Bo można sobie od czasu do czasu pobawić się poezją lingwistyczną, ale z reguły taka twórczość jest wielce niezrozumiała. Domyślam się, że "Otom" = "Oto jestem", a treść jest o "własnej ekspresji na zewnątrz". Jeżeli zgadłem - proszę autora o komentarz.
Imion Michał Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dziękuję za komentarze. Rzeczywiście, tytuł jest tym, za co został wzięty, a peel dokonał ekspresji w pewnym celu, co skończyło się niefortunnie. Próba odpowiedzenia na cierpienia próżności, gdy pragnienie uznania zostaje odrzucone. Pozdrawiam.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 drzwi zdjąć z futryny nikt nie zaskrzypi krzyku pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi