Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ~~ Poniżej tekst piosenki, zawiera więc zwrotki z powtarzającym się refrenem. ~~ Kroczę przed siebie, zważając na boki, które to trzeba czasami omijać ... Kiedy ktoś jednak z boku wyskoczy - korzystam bezzwłocznie z kija!! Kij i marchewka, które z sobą noszę przydatne bywają w drodze ... Sprawiedliwie dzielę - oby nie za wiele; - z marchewką wstrzymuję wodze ... Marchewka i kij - częstuj, albo bij postacie, co na to zasłużą ... Rozważnie to czyń - rozeznanie miej o takich, co właśnie wciąż burzą!! Kija używam najczęściej na owych, co w telewizorni gadają od rzeczy. Niby taki gładki ... prawy ... honorowy - a w czynach wszystkiemu on przeczy!!! Marchewką czasami poczęstuję takich, co starać się chcą, a nie mogą ... Facet z długopisem stoi na przeszkodzie - omijają go więc inną drogą ... Marchewka i kij - częstuj, albo bij postacie, co na to zasłużą ... Rozważnie to czyń - rozeznanie miej o takich, co właśnie wciąż burzą!! A ja? ... Dziewiętnaście lat do setki dźwigam jeszcze ten bagaż, czasami nielekki - lecz przynosi mi ulgę w percepcji ... Więc sobie pozwalam - kogoś op....itolić - nie mając tu żadnych obiekcji!!! ~~
    • Świat nie jest symetryczny, choć bywa „elektryczny”.   Bezczelnie kłamię i prawa łamię.        
    • @Stary_Kredens A co za różnica, które to urodziny? Serce nie ma zmarszczek i powiem Ci, Kredensie, że im starsze, tym bardziej chce być mniej samotne. Cudowny prezent urodzinowy przyniosło Ci to spotkanie. Ten wiersz ma w sobie wspaniałą energię, dystans do wieku i urok, który ogromnie mnie urzekł! :)  
    • @Alicja_Wysocka Dziekuję!
    • @wiedźma Przejmujący, niesamowicie intymny wiersz. Ta „pusta rama” i rysowanie węglem skojarzyły mi się ze śladem węglowym, jaki zostawia w nas przeszłość i ludzie, których już nie ma. Bardzo poruszyło mnie to rozmazywanie bólu palcem i ta samotność, z której jednak wyłania się ogromna siła. Końcówka ze „sklejaniem się” daje piękne, potrzebne światło. Cudowny tekst, zostaje w sercu. Głowa do góry!  :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...