Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

próby uwielbienia tamuje tylko miłość
miłość jej zapędy
jak katarakta na rzece, Nilu
jak złamanie nogi i potem
nie, nic się nie stało, to tylko głupia noga
jak upadek i tak przeżyjesz
zawsze, wszystko na tak – mimo różnicy
zdań, podartej książki, rozsypanych tabletek, załączonego
listu
pożegnalnego

posklejać serce na samym
końcu
połamane

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• bywa że życie zgniata nam marzenia przytłacza do muru zdołuje i peszy i jeśli nawet coś zacznie się spełniać już nie potrafimy normalnie się cieszyć   Pozdrawiam
    • @Naram-sin łał

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• sam wychodzisz wiesz, że nigdy go nie spotkasz z każdym krokiem czujesz stajesz się uboższy lub bogatszy przerobiłeś lekcję z życia bo coś dźgnęło w samo serce cię z ukrycia   do tej pory gdzieś to było poza tobą gdzieś się działo gorzkie łzy i smutne słowa aż tu nagle sam przeżyłeś los cię dotknął czy biedniejszy czy bogatszy przemyśl mocno   pozdrawiam
    • Osoba ja Osoba ja siedzi sobie obok Nie ma pewności czy miejsce chce zagrzać Czy czymś się zająć Czy patrzeć leniwie  Czy być sobą Czy udawać lepszą  A może gorszą Osoba bez pewności a jednak spokojna Osoba ja na pewno wie tylko Że lubi herbatę z cytryną maliną bez cukru Z niezagrzanego miejca łatwiej uciec
    • powiązane z pokorą, ale po przeczytaniu zamurowało się z Tobą podzielę:                          "Ja nie daję łaski dlatego, że ktoś zasługuje. Nikt z ludzi nie zasługuje na to, co otrzymuje. Daję wówczas, jeśli ktoś pragnie przyjmować Moje łaski i przyjmuje drogę, jaką go prowadzę,by uzdolnić do służenia tymi łaskami.                             Droga prowadząca do znaczących i wielkich łask (mających szerokie znaczenie jako znak mojego działania) jest bolesna i trudna, bo potrzeba głębokiego oczyszczenia duszy i ciała, by łaska Moja nie została użyta na własną chwałę, gdyż to prowadziłoby do zguby zamiast do świętości.                               Dlatego, gdy ktoś pragnie charyzmatów i łask potrzebnych do wypełnienia tej służby, to musi być otwarty na wszelkie Moje sposoby przygotowywania go.                                     Moja łaska obejmuje także siły potrzebne do heroicznego trwania i ufności. Daje je, gdy Moje dziecko pragnie ponad wszystko wiernie Mi służyć i wypełniać Moją wolę. Gdy pragnie kochać, jak Ja ukochałem.                                     Nie myśl o swojej niegodności, o tym, że nie zasługujesz. Raduj się, Bądź wdzięczna i w uniżeniu służ Moimi darami, aby rosło królestwo miłości."                                                                        Słowo Pouczenia sb. 23.061990 g.22,05 Alicja Lenczewska
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...