Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Wszystko już zostało powiedziane wcześniej. Twój wiersz o naturze tworzenia jest genialny. Cierpienie może stać się siłą napędową dla sztuki a paradoksalnie - szczęście można znaleźć w samym trudzie tworzenia. Podoba mi się opis tworzenia. Surowcem nie jest nic pięknego ani solidnego - lecz"porwane pajęczyny" - coś ulotnego i zniszczonego. A drugim składnikiem "tęsknota śródniebna" czyli wzniosła. I z tego klecisz (jak rzemieślnik) coś cudownego i to jest dar dla drugiej osoby. Ale puenta zaskakuje - to jest bardziej potrzebne twórcy. Może to terapia? No i opisuję Ci Twój wiersz, muszę chyba z tym skończyć, bo moje "gadulstwo" już mnie samą denerwuje. Ale czytając piękny wiersz czy tekst nie mogę się powstrzymać. :) A Twój jest rewelacyjny! :)
    • @Alicja_WysockaMoże Ty nie wiesz, czy "pięknie", ale ja wiem, że "pięknie". I nie chowaj się, tylko pisz i eksperymentuj, bo świetnie Ci to wychodzi. Pozdrawiam. :)
    • @violetta Chyba odpłynełaś

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @andrewBardzo dziękuję! Pięknie to powiedziałeś. :)  @MigrenaBardzo dziękuję! Świetnie to odczytałeś, tak właśnie chciałam to ukazać.  @Annna2Wow! Ależ jestem pod wrażeniem Twoich słów! Bardzo dziękuję! :) @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję za ten głos! Klimat takich kawiarni, o których piszesz, jest już chyba nie do nadrobienia. Obym się myliła!  @Alicja_WysockaAlicjo, lubię Kraków, mam takie samo odczucia. Staram się pomieszkiwać w nim corocznie. Bardzo dziękuję! 
    • @Jan SonetTo co piszesz jest zadziwiająco dziwne, swój pogląd na sztukę, z której wymieniasz tylko poezję i muzykę, wyraziłeś na podstawie autorytaryzmu tejże, jeśli dobrze rozumiem, bo niewiadomą dla mnie jest czy nie była to ciekawość, szacunek, a nawet wszystko razem wzięte. Nie wypada mówić o twoich zainteresowaniach i wiedzy w formie swobodne wymiany, a dość pompatycznie zakończenie oświadczające o braku zainteresowania realizmem, który notabene też jest jedną z dziedzin sztuki. - co najmniej jest takie. Ale to Twoje zdanie,  wyraziłem tylko swoją wątpliwość swoim zdaniem, szanując to, bo każdy ma prawo do swojego zdania. O ile mi wiadomo, to nie istnieje taki termin jak czysta sztuka, choć mogę się mylić, i gdzieś tam w sielankowej okolicy stoi jakaś.                                             2
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...