Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• dawno temu gdzieś we wtorek rozmarzona głucha z ćwierków wyszła panna wprost po szkole na dentystę by strach zerżnąć; ..ale cwaniak na śniadaniu nie zwracając, co przełyka destynacją buły skromnie przy wsuwaniu ją zadygał rozgrzał się dziewiczy olej rozpalony, świeży w piecu; dziś przeczeka swoją kolej zanim ujmie jej kobiecość głód i połyk chętnie pulchnej zdecydować miał dość ciężko koniec końcem zburzył mur i rozminował ją za grzeczność
    • @Lidia Maria Concertina    Jeśli powinno być"Wypłakuję się", proponuję połączyć trzy pierwsze zdania tej zwrotki w jedno, stawiając kolejno średnik i przecinek.     Bardzo Udany Utwór.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej Niedzieli. 
    • Pięknie rozpoczęty miesiąc:)
    • @Waldemar_Talar_Talar nierówności, wykształcenie może zmienić. Ja też słabo się uczyłam i mam teraz gorzej. Ogranicza mnie wiedza, a z biegiem lat nie ma się sił. Kiedyś się uczyłam do drugiej, trzeciej, a teraz godzina dziesiąta jestem nieprzytomna. Warto od małego dbać o naukę. Ci co mają dzieci, powinni być wspierani przez społeczeństwo, państwo też powinno się dokładać. Chociaż moja mama, ciocie opowiadały, że jadły z jednego garnka czy miski, nie było talerzy, szlachta tylko miała porcelanę. Ale gotowali rosołek, swoje ziemniaczki, piekli chlebek, robili masło, to były czasy, gdy miało się własną ziemię.
    • Ciepły miesiąc  Lato się zaczyna    Szum fal budzi mnie    A promienie słońca  Uderzają swoim blaskiem   (Prosto w moje oczy)   Życie jest piękne  O tej porze roku    Na każdej plaży w okolicy 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...