Barbara_Pięta Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 wiemy co nas czeka wiosna też przychodzi nie pytana o nic mówić milczeć - nie o to biega zatraconą rzeczywistość przeskanuję filtrem czujemy banał i co z tego ukochane dziecko ma być sierotą? skrobnięcie pióra układ z siłami natury
Barbara_Pięta Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Sorki kochani za ewentualne niedociągnięcia. Jestem w kawiarence pa :-)))
madame Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 W sumie to nie wiem o co dokładnie chodziło autorce w tym wierszu... z całym szacunkiem - madame :)
Barbara_Pięta Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 o miłość :-))). Dzięki i pozdrawiam :-)
ot i anka Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 mi by tam pasowała "zatrącona rzeczywistość":) tak mi się rzuciło na oczy:) podoba się:) pozdrawia:)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Hm, temat smutny, ale wyczuwam w wierszu jakąś ironię. Może niewłaściwie. Podoba mi się zakończnie. Nic nie mam do zarzucenia. pozdrawiam /Arek
Barbara_Pięta Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ojej, smutny?? A miało być pozytywnie :-)). Zaraz wyjaśnię o co mi chodziło: "wiemy, co nas czeka" - otóż w tym wypadku chodzi o to, że coś zaiskrzyło pomiędzy dwojgiem i jest na tyle silne, że z powodzeniem możemy przewidzieć dalszy przebieg wypadków. Podszyte strachem - i owszem, obawą (tam, gdzie miłość - tam i cierpienie). Wiemy, co nas czeka i pewnych rzeczy poprostu nie da się uniknąć. "wiosna też przychodzi nie pytana o nic" - miłość przychodzi i już! :-))) "mówić milczeć - nie o to biega zatraconą rzeczywistość przeskanuję filtrem" - cokolwiek powiemy, czy też przemilczymy - nasz własny filter poprowadzi nas tam, gdzie nasze miejsce. "czujemy banał i co z tego ukochane dziecko ma być sierotą?" - tak... to nasz osobisty, intymny banał. Cudowne dziecko, które sami urodziliśmy. Nie możemy go przecież porzucić! :-))) Prawo Natury i już! Dziękuję Wam kochani za wszystkie komentarze i serdecznie pozdrawiam/B.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 hmm no faktycznie, odczytałem to troszke inaczej. A jeśli optymistyczne, to super :) cieszmy się wszyscy i piszmy optymistyczne wiersze. ...zamocz pióro w szczęściu (którego doświadczasz przecież) i pisz rymy radości... w końcu są wakacje.
Barbara_Pięta Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ot i Anko - podobałaby Ci się, powiadasz, hm... intrygujące. Pozdrówka/B. Arkadiuszu - tak są wakacje, hulaj dusza :-)))
Rekomendowane odpowiedzi