Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Migrena

Migrena

@Nata_Kruk

och Nata:)

dziękuję bardzo za uważne czytanie i za czas ktory włożyłaś w ten wiersz .

to dla mnie naprawdę cenne bo widać że weszłaś w tekst głębiej niż tylko "po wrażeniu" 

Twoje uwagi są dla mnie interesujące ale mam poczucie że wynikają z innego założenia co do tego, czym ten wiersz ma być formalnie

to "nieuporządkowanie" o którym piszesz, nie jest dla mnie czymś do poprawienia

bo to moja świadoma decyzja

chciałem żeby ten tekst miał nie układać się w stabilne strofy ani w logicznie domknięte frazy

dlaczego?

bo mówi o doswiadczeniu które samo w sobie takie nie jest

i dlatego wersy się rozszczelniaja  dlatego zdanie czasem "przecieka' przez linię bo  bardziej zależało mi na ruchu i oddechu niż na porządku

podobnie z tym co nazywasz łączeniem w strofy .

ja raczej próbowałem rozdzielać napięcia niż je scalać  żeby czytelnik nie miał jednego wygodnego rytmu, tylko musiał go sobie na nowo odnajdywać

jeśli chodzi o drobne zmiany językowe (typu " cię" , " ciebie" ) to też są dla mnie bardziej kwestią rytmu i bliskosci niż poprawności bo myślę, że krótsza forma jest tu bardziej " przy ciele" , mniej zdystansowana

mam też wrażenie że Twoja Nata  propozycja czytania trochę porządkuje tekst w jedną interpretacyjną linię a mnie zależało właśnie na tym żeby ten wiersz nie dawał się tak łatwo zamknąć 

żeby raczej odbierał kontrole nad jednym sposobem czytania niż ją prowadził.

ale bardzo doceniam Twoje spojrzenie i to , że chciało Ci się z tym tekstem pobyć 

to już dużo i dla mnie bezcenne.

to tyle:)

dzięki:)

pozdrawiam:)

@wiedźma

dzięki Ci bardzo za ciepłe słowa i chwilę którą mi poświęciłas:)

serdecznie pozdrawiam:)

Migrena

Migrena

@Nata_Kruk

och Nata:)

dziękuję bardzo za uważne czytanie i za czas ktory włożyłaś w ten wiersz .

to dla mnie naprawdę cenne bo widać że weszłaś w tekst głębiej niż tylko "po wrażeniu" 

Twoje uwagi są dla mnie interesujące ale mam poczucie że wynikają z innego założenia co do tego, czym ten wiersz ma być formalnie

to "nieuporządkowanie" o którym piszesz, nie jest dla mnie czymś do poprawienia

bo to moja świadoma decyzja

chciałem żeby ten tekst miał nie układać się w stabilne strofy ani w logicznie domknięte frazy

dlaczego?

bo mówi o doswiadczeniu które samo w sobie takie nie jest

i dlatego wersy się rozszczelniaja  dlatego zdanie czasem "przecieka' przez linię bo  bardziej zależało mi na ruchu i oddechu niż na porządku

podobnie z tym co nazywasz łączeniem w strofy .

ja raczej próbowałem rozdzielać napięcia niż je scalać  żeby czytelnik nie miał jednego wygodnego rytmu, tylko musiał go sobie na nowo odnajdywać

jeśli chodzi o drobne zmiany językowe (typu " cię" , " ciebie" ) to też są dla mnie bardziej kwestią rytmu i bliskosci niż poprawności bo myślę, że krótsza forma jest tu bardziej " przy ciele" , mniej zdystansowana

mam też wrażenie że Twoja Nata  propozycja czytania trochę porządkuje tekst w jedną interpretacyjną linię a mnie zależało właśnie na tym żeby ten wiersz nie dawał się tak łatwo zamknąć 

żeby raczej odbierał kontrole nad jednym sposobem czytania niż ją prowadził.

ale bardzo doceniam Twoje spojrzenie i to , że chciało Ci się z tym tekstem pobyć 

to już dużo i dla mnie bezcenne.

to tyle:)

dzięki:)

pozdrawiam:)

@wiedźma

dzięki Ci bardzo za ciepłe słowa i chwilę którą mi poświęciłas:)

serdecznie pozdrawiam:)

• Dodaj nową pozycję...