Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Myszolak   Zastanawiam się nad tytułem - „Czerwień" - przy tak zimnym, zastygłym obrazie rzeźby działa jak kontrast sam w sobie. Czy to czerwień gniewu, który już opadł? Czerwień ust, do których nie można dotrzeć? Ciekawe mogą być ścieżki interpretacyjne. Intrygujący tekst. Pozdrawiam. 
    • @jjzielezinski   Koty od wieków wiedzą, że są "wielkie". Dobrze, że mają poetów, którzy to potwierdzają na piśmie. :) Urocze. 
    • Jak to ogarnąć Powiedz mi dziesiąty przechodniu Jak to ogarnąć jak nawet nie liczę Wierszy tyle ucieka przed strukturą A ja chcę róż ale ale... Fuksję proszę Niepokojącą i nasyconą fuksję Nic bledszego na litość nic mniej Jak to ogarnąć przechodniu Taki wymysł odklejony od stabilności tła Już czerwień się gości jak królowa Domowa królowa szachowa  Szafowa pik uczuć a róż? Róż się mgiełkuje kwieci Mai A ja się zdobywam na przepuszczenie  Miliona monet na ulotny Na ozdobny róż  
    • @LessLove Słońce nad wszystkimi wstaje.  Siebie gratis nam oddaje.   Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @Lapislazuli   Forma i treść mówią tu jednym głosem – a właściwie dwoma. Ten wizualny podział to wyznanie. Ostatnie wersy czyta się jak oddech kogoś, kto właśnie przestał walczyć o siebie. Świetne!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...