Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
wierszyki

wierszyki

2 godziny temu, APM napisał(a):

@wierszyki Pięknie opisujesz ostatnią drogę, może widziałaś z okna, jak przyjechała karetka i zabrała kogoś "spod paczkomatu", mioże wyobraziłaś sobie posdobna historię ... A swoja droga, to musiałam sprawdzić, co znaczą niektóre słowa (gwara poznańska?) i wtedy wiersz nabrał dla mnie jeszcze większej głębi.

rzeczywiście, dorożka i pacjent mógł się skojarzyć z karetką.

Raczej chodziło mi o oddanie tej surrealności cyfrowego świata, w którą weszliśmy, gdy godzina na czasomierzu rzeczywiście tworzy granice. Dziękuję, pięknie, pozdrawiam :-)

Dlatego trochę zmieniłam tekst. Klaniam się :-)

(Tak, ślumpa to ponoć gwara poznańska. Skądś przyszło mi do głowy to słowo) :-)

https://www.fastslang.com/schlump

wierszyki

wierszyki

1 godzinę temu, APM napisał(a):

@wierszyki Pięknie opisujesz ostatnią drogę, może widziałaś z okna, jak przyjechała karetka i zabrała kogoś "spod paczkomatu", mioże wyobraziłaś sobie posdobna historię ... A swoja droga, to musiałam sprawdzić, co znaczą niektóre słowa (gwara poznańska?) i wtedy wiersz nabrał dla mnie jeszcze większej głębi.

rzeczywiście, dorożka i pacjent mógł się skojarzyć z karetką.

Raczej chodziło mi o oddanie tej surrealności cyfrowego świata, w którą weszliśmy, gdy godzina na czasomierzu rzeczywiście tworzy granice. Dziękuję, pięknie, pozdrawiam :-)

Dlatego trochę zmieniłam tekst. Klaniam się :-)

(Tak, to ponoć gwara poznańska. Skądś przyszło mi do głowy to słowo) :-)

• Dodaj nową pozycję...