Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 7 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 Migrena przyszła. Wziąłem ibuprofen. Choroby nie rozgoni, nie wyleczy błotem. Szkoda kofeiny. To nie paracetamol. Nie dałby też rady zwyczajny etanol. Migrena nie odpuści, nawet znieczulona. Poczeka na moment, uderzy jak szalona. Wbije się zębami, poszarpie dotkliwie. A ja ją przytłumię, odetchnę na chwilę. Raz jeszcze. 10
violetta Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 @Tectosmith amen:) podobni jesteście:) 1
Tectosmith Opublikowano 7 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poniekąd masz rację. Był faktycznie czas, że zachowywałem się bardzo źle. Zazwyczaj jednak przepraszam za swoje zachowanie. Ciebie Violetto akurat nie obraziłem nigdy. 2
Ewelina Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 @Tectosmith mam koleżankę, która mierzy się z bólami migrenowymi... Straszna choroba i bezwzględna. 1
Tectosmith Opublikowano 7 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 @EwelinaTak, to prawda i rozumiem z czym mierzy się koleżanka. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. 1
Amber Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 @Tectosmith Dobrze, że jest poezja, która prostuje emocje, Dobry wiersz. Pozdrawiam serdecznie. 1
Tectosmith Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 @AmberCieszy mnie, że tak interpretujesz ten wiersz. Pozdrawiam serdecznie. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 9 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2025 @Tectosmith "Opisywana jako silny, pulsujący ból, nudności, wymioty i nadwrażliwość na światło/dźwięk, która może wyłączyć z życia". Nawet do 5 dni... !!! Chociaż ten wiersz jest pokłosiem - burzy w szklance wody :), ja interpretuję medycznie. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 9 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2025 @MIROSŁAW C.Z faktyczną migreną nie miałem do czynienia, ale z uporczywymi i przewlekłymi bólami już tak. Tekst odwołuje się przede wszystkim do wrażenia przytłoczenia i stanu, który potrafi wyłączyć człowieka z życia — niezależnie od tego, czy ma podłoże medyczne, czy bardziej emocjonalne. Interpretacja medyczna też pasuje, bo sam obraz bólu jest wielowymiarowy. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi