Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Nata_Kruk

Nata_Kruk

28 minut temu, Berenika97 napisał(a):

Poszukujesz sensu w chaosie - i robisz to świetnie!

Pierwsza zwrotka (...) napięcie między bogactwem a poczuciem uwięzienia. (...) wyznanie kogoś, kto widzi, że materialny sukces lub społeczne uznanie to często tylko ołowiana zbroja, w której człowiek się dusi.

Szukasz zrozumienia nie w ludziach, (...) Księżyc jest kimś równie poturbowanym jak Ty.

"Jedna maleńka z Oriona" - to piękna metafora tego, że nie potrzebujemy "wszystkiego" (...) potrzebujemy jednego małego powodu, (...) która pozwoli nam zrobić kolejny krok i „rozświetlić cienie na szlaku”.

Można mieć „wagony złota” i czuć się jak w norze, a ratunek...(...)ale w jednym, drobnym okruchu światła, który jest "nasz". 

Zacytowałam i pocięłam (wybcz)... ale to sedno tego, co chciałam opisać. Dzięki za analizę.

@A-typowa-b... ale niespodzianka... :) Miło mi, że zechciałaś się u mnie zatrzymać i wybrałaś

coś dla siebie.

Bardzo Wam dziękuję za każde zostawione słowo... ślę grupowe pozdrowienie.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

21 minut temu, Berenika97 napisał(a):

Poszukujesz sensu w chaosie - i robisz to świetnie!

Pierwsza zwrotka (...) napięcie między bogactwem a poczuciem uwięzienia. (...) wyznanie kogoś, kto widzi, że materialny sukces lub społeczne uznanie to często tylko ołowiana zbroja, w której człowiek się dusi.

Szukasz zrozumienia nie w ludziach, (...) Księżyc jest kimś równie poturbowanym jak Ty.

"Jedna maleńka z Oriona" - to piękna metafora tego, że nie potrzebujemy "wszystkiego" (...) potrzebujemy jednego małego powodu, (...) która pozwoli nam zrobić kolejny krok i „rozświetlić cienie na szlaku”.

Można mieć „wagony złota” i czuć się jak w norze, a ratunek...(...)ale w jednym, drobnym okruchu światła, który jest "nasz". 

Zacytowałam i pocięłam (wybcz)... ale to sedno tego, co chciałam opisać. Dzięki za analizę.

@A-typowa-b... ale niespodzianka... :) Miło mi, że zechciałaś się u mnie zatrzymać i wybrałaś coś dla siebie.

Bardzo Wam dziękuję za każde zostawione słowo... ślę grupowe pozdrowienie.

• Dodaj nową pozycję...