Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie każdy jest dobry
nie każdy jest zły
inni coś robią
a co czynisz ty

pisać nie umie
choć czytam sporo
czasem sobie myślę
czy to aż tak wiele

wiersz jeden na pisze
przerobie go w mak
nie podoba się innym
a dla mnie jest super

co dziś napisze
wiersz czy anegdotę
to jest pytanie
w myślach błądzące

szukam odpowiedzi
choć wciąż coś znajduje
to ma być wena
jej tylko brakuje

Opublikowano

rzucam te robote. eh, jak widze moja dobra wola nie wiele pomaga, ale nastolatki tak chyba mają, muszą mieć okres w swoim życiu kiedy piszą totalną tandete, przyczepiają sie rymów i narzucają rytm żeby nie było wątpliwości co do tego czy to wiersz. moja rola nie ma dalej sensu. jesli wg ciebie to co piszesz jest super a my to krytykujemy no to nie radze ci tu publikować. zrazisz sie tym tylko i tyle. pozdrawiam i szczęścia w życiu

Opublikowano

jestetm tego samego zdania, co drewniane palce...
To jest totalnie bez sensu, wiadomo, ze piszesz dla siebie, alej eśli tylko dla siebie to przestań pisać, bo chyba wiersz powinien wywrzec jakies emocje na czytelniku, który ujrzy w nim coś, co go ujmie. I po to właśnie publikuje się tu wiersze, żeby je inni ocenili...
Albo czytaj dużo poezji i weź się do roboty, a te wierszyki schowaj do szuflady i przeczytaj za rok, to może coś z tego będzie; albo przestań się tym zajmować.
Ja też dostaję kopniaki... i trzeba się z tym godzić i coś zmienić

a te błędy typu :"umie" zamiast "umiem", czy "na piszę" zamiast "napiszę" to celowe są?

powodzenia

Julka

Opublikowano

To największy koszmar jaki przeżyłam! To jest żart?! Jeśli tak- mnie to nie rozbawiło, jesli nie- chyba się załamię, jak można..że można to coś..nie no nie chce mi się nawet pisać.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annie   :)  orientalną, skomplikowaną nutą ..serca :)    słodycz kokosa, pieprz ( dużo pieprzu), drzewo sandałowe, fasolka tonka, piżmo itp. Ale nie chciałam przesadzać;)    Już zdecydowałam. Jean Paul Gaultier Le Beau Le Parfum .  pozdrawiam :)    @Tectosmith   dziękuję Tectosmith :) również Ciebie pozdrawiam:) 
    • @marekg czytając Twoje wiersze próbuję " złapać myśli" , które wplecione są w wersy, ale są one takie eteryczne, delikatne, wręcz nieuchwytne...Lubię jednak wnikać w ten wyjątkowy świat, gdzie przenikają się ludzkie cechy charakteru z otoczeniem, nadając właśnie przedmiotom rożne emocje. Latarnia, która spala się ze wstydu obnaża doskonale  ludzkie słabości...Bardziej ujmująco i magicznie nie możnaby tego wyrazić...Dla mnie to poezja z górnej półki! Pozdrawiam :)
    • @Radosław czas jest dla nas nieubłagalny. On nigdy nie zostawia reszty, jedyne co zostawia to niedosyt po utraconych chwilach...Powiedziałabym, że jest wręcz bezlitosny...Gratuluję miniatury, jest bardzo udana moim skromnym zdaniem. Pozdr:)
    • @Alixx22 ten szept wiatru przedstawiony w wierszu przenika niepokojem do szpiku kości. To " zawodzenie wśród sosen" jest tak obrazowe, że i ja je słyszę...A " krzyk nasączony szeptem cienia" jest niebanalną metaforą osamotnienia podmiotu lirycznego. Innymi słowy ten wiersz to tzw. moje klimaty. Pozdr:)
    • @Waldemar_Talar_Talar ciekawy wiersz z motywem dwóch scen. Tylko tak sobie rozmyślam, że scena to i może nawet jest jedna tylko jej wygląd ulega niekiedy zmianie , no i role różne w życiu przybieramy. Druga kwestią wartą reflekji jest także stwierdzenie na końcu weru, traktujące o tym , że człowiek  nauczył się grać rolę...Chyba nie zawsze umiemy te role zagrać, niekiedy potrzebujemy wsparcia innych ludzi. Ile razy popełniamy przecież błędy co mogłoby sugierować, że jednak nie do końca umiemy właściwie tę rolę odegrać...Interesujący jest Twój wiersz, lubię właśnie takie, które pozostawiają tyle wolnej przestrzeni do interpretacji! Pozdrawiam!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...