Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Gosława

Gosława

@Witalisa weź się ogarnij dziewczyno i przestań przywalić do mnie 

Idź na swoje podwórko do tych grzecznych sarenek które spokojnie spacerują po łące za Twoim domkiem 

@Wiesław J.K. to prawda życie to nic 

Dla niektórych to tylko życie

Pozdrawiam serdecznie 🙂

17 minut temu, Witalisa napisał(a):

– u mnie obszar saren tuż za płotem; zgoda na skubanie kolb, ale deptanie? 

(wymyślić coś nie grzech)😉

Poczytaj może coś dotrze do Pani znawczyni zasiewów rolnych 

"sarny mogą depczeć kukurydzę, zwłaszcza gdy pole jest blisko ich naturalnego siedliska lub gdy zwierzęta są dokarmiane w pobliżu, co przyciąga je na teren upraw. Chociaż kukurydza nie jest ich podstawowym pożywieniem, zwierzęta mogą ją jeść i niszczyć, wchodząc na pole w poszukiwaniu pokarmu. 

Sarny jako przeżuwacze 

mają dietę roślinną, która obejmuje liście, pąki, gałązki, ale także owoce i ziarna. 

Dokarmianie zwierząt 

w pobliżu pól kukurydzy może przyciągnąć sarny do tych obszarów, zwiększając ryzyko zniszczenia upraw. 

Niszczenie upraw 

może wynikać z żerowania, ale również z deptania, które może uszkodzić rośliny. "

Gosława

Gosława

@Witalisa weź się ogarnij dziewczyno i przestań się przywalić do mnie 

Idź na swoje podwórko do tych grzecznych sarenek które spokojnie spacerują po łące za Twoim domkiem 

@Wiesław J.K. to prawda życie to nic 

Dla niektórych to tylko życie

Pozdrawiam serdecznie 🙂

10 minut temu, Witalisa napisał(a):

– u mnie obszar saren tuż za płotem; zgoda na skubanie kolb, ale deptanie? 

(wymyślić coś nie grzech)😉

Poczytaj może coś dotrze do Pani znawczyni zasiewów rolnych 

"sarny mogą depczeć kukurydzę, zwłaszcza gdy pole jest blisko ich naturalnego siedliska lub gdy zwierzęta są dokarmiane w pobliżu, co przyciąga je na teren upraw. Chociaż kukurydza nie jest ich podstawowym pożywieniem, zwierzęta mogą ją jeść i niszczyć, wchodząc na pole w poszukiwaniu pokarmu. 

Sarny jako przeżuwacze 

mają dietę roślinną, która obejmuje liście, pąki, gałązki, ale także owoce i ziarna. 

Dokarmianie zwierząt 

w pobliżu pól kukurydzy może przyciągnąć sarny do tych obszarów, zwiększając ryzyko zniszczenia upraw. 

Niszczenie upraw 

może wynikać z żerowania, ale również z deptania, które może uszkodzić rośliny. "

• Dodaj nową pozycję...