W dniu 26.09.2025 o 13:48, sam_i_swoi napisał(a):Przepraszam za suchość komentarza (...) pomyślałem że chcesz uczciwej oceny, co nie znaczy, że klimaty w utworach są złe, przeciwnie to tylko kwestia doboru słów.
@sam_i_swoi... jaka suchość... :) polejemy oliwką.. ;) To szczera subiektywna ocena i o to chodzi, mam nadzieję...
W dniu 26.09.2025 o 15:15, sam_i_swoi napisał(a):Natko, która fraza w drugim utworze jest dla ciebie najważniejsza - kalejdoskop - wada? Przejdę do pierwszego utworu, załóżmy, iż osią ma być kołysanie, budujesz bazę ze skojarzeń, fotel bujany, hamak, huśtawka ogrodowa, papierowa łódka na fali lub liść jesienny, następnie powiązania z odczuciami towarzyszącymi nadejściu tej pory roku i odnawiającym się cyklem rocznym, którym obdarowała nas natura.
Natka czyta.. i jakby słuchała..:) Najważniejsza.? buu.. obie ważne, tak ogólnie.. ale..
chciałam teraz podziękować za taką dogłębną analizę, serio.!
To takie maleństwo.. bawię się słowami. To co puszczam raz lepsze raz gorsze, wiadomo.
Niemniej, raz jeszcze.. thanks..:) komentarz zostaje dla.. potomnych..;) i nauk, dla mnie.
Może coś zmienię.. pomyslę.
Przetrawię to na spokojnie.. w ciszy dnia... któregoś.
Serdecznie pozdrawiam.
@Waldemar_Talar_Talar... Waldku, dzięki, że tak..:)
@Ajar41... @MIROSŁAW C.... Panowie, dziękuję.