Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedy znów zakwitną białe bzy

w parku pod platanem

pani siądzie z panem

da mu słodkie usta rozkochane

Bizmut. Wanad. Astat.

Droga Mleczna

i trakt do zwycięstwa

wzdłuż akweduktu

prowadzi do Rzymu....

bo wszystkie drogi 

prowadzą do Rzymu!

hymn pionów i tachionów

wiruje mi w głowie

no i niech ktoś powie

czy ta karczma

Rzym się nie nazywa?

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ty żartujesz, oczywiście? (rzecz jasna, że tak)

Bo dla mnie to jest układanka z klocków, a nie wiersz. Jak poprzednie, i pewnie następne. Chciałbym gdzieś kiedyś natrafić na ślad jakiejś logiki i strzępek refleksji na jakikolwiek temat. Rebusy zostawmy szaradzistom.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wchodząc na pewien poziom ogólności w dyskusji (bo mówię teraz nie o konkretnych ludziach, a o zjawisku): czasami lepszy pusty łeb, bo, jak mawiała moja znajoma, co głupiemu po rozumie.

Opublikowano

Albo i tak: jesteś mądrzejszy i ustąp głupiemu, więc? Wtedy głupi będzie rządził mądrym... W praktyce to oznacza pasożytnictwo - życie cudzym kosztem, dajmy mój przykład: mam mieszkanie, pieniądze, jedzenie i nie muszę pracować - jestem po trzech legalnych pracach - Zakład Pracy Chronionej, Archiwum Akt Nowych (tutaj miałem szkolenie z Obrony Cywilnej) i Narodowy Klub Libertyński, także: należę do wolnomularstwa narodowego - Loża Trzech Braci, tak: jestem osobą niesłyszącą, formalnie: posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności, nomen omen: słuch straciłem po operacji na nosie - prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: posiadam nabytą niepełnosprawność, więc? Mam ustąpić osobie głupiej?

Łukasz Jasiński