Zawierucha7 Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 kiedy znów zakwitną białe bzy w parku pod platanem pani siądzie z panem da mu słodkie usta rozkochane Bizmut. Wanad. Astat. Droga Mleczna i trakt do zwycięstwa wzdłuż akweduktu prowadzi do Rzymu.... bo wszystkie drogi prowadzą do Rzymu! hymn pionów i tachionów wiruje mi w głowie no i niech ktoś powie czy ta karczma Rzym się nie nazywa? 4
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Uuuuuu... Jestem pod wrażeniem... Łukasz Jasiński
Gość Opublikowano 10 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty żartujesz, oczywiście? (rzecz jasna, że tak) Bo dla mnie to jest układanka z klocków, a nie wiersz. Jak poprzednie, i pewnie następne. Chciałbym gdzieś kiedyś natrafić na ślad jakiejś logiki i strzępek refleksji na jakikolwiek temat. Rebusy zostawmy szaradzistom.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 10 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2025 @Naram-sin Bardzo dobrze! A to z kolei świadczy, iż pana prawa półkula mózgu (emocje) i lewa półkula mózgu (logika) - funkcjonują doskonale jako psychofizyczna równowaga intelektualna, niektórzy chorują na dualizm psychiczny, dosadnie: mają pusty łeb - bez rozumu, po prostu... Łukasz Jasiński
Gość Opublikowano 10 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wchodząc na pewien poziom ogólności w dyskusji (bo mówię teraz nie o konkretnych ludziach, a o zjawisku): czasami lepszy pusty łeb, bo, jak mawiała moja znajoma, co głupiemu po rozumie.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 10 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2025 Albo i tak: jesteś mądrzejszy i ustąp głupiemu, więc? Wtedy głupi będzie rządził mądrym... W praktyce to oznacza pasożytnictwo - życie cudzym kosztem, dajmy mój przykład: mam mieszkanie, pieniądze, jedzenie i nie muszę pracować - jestem po trzech legalnych pracach - Zakład Pracy Chronionej, Archiwum Akt Nowych (tutaj miałem szkolenie z Obrony Cywilnej) i Narodowy Klub Libertyński, także: należę do wolnomularstwa narodowego - Loża Trzech Braci, tak: jestem osobą niesłyszącą, formalnie: posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności, nomen omen: słuch straciłem po operacji na nosie - prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: posiadam nabytą niepełnosprawność, więc? Mam ustąpić osobie głupiej? Łukasz Jasiński
andreas Opublikowano 11 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2025 Podróż sentymentalna(z Księżyca) imć pan Twardowski sfrunął do Wólki by sobie wspomnieć smak awanturki jedli pili że aż miło nawet nieźle się kurzyło chociaż nie ujrzał ni jednej lulki
Rekomendowane odpowiedzi