Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz

To życia, Jacku, zła strona, gdzie nie dociera promyk słońca, ni wiatr nie muska jej z lekka – tak zwana "blada dupa", co służy wyłącznie do siadania, srania i ewentualnego... kopania.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

- wirtualnie puszczam Ci oczko, by moje paplanie trzy po trzy trochę rozgrzeszyć.

Opublikowano

sugestywny, działa na wyobraźnię... pewnie już to pisałam, więc się powtórzę: tworzysz w sposób, który bardzo do mnie przemawia. Pozdrawiam, udanego dnia :)

Opublikowano

@Naram-sin

Z uniżeniem witam tak znamienitą postać.

Król Czterech Stron Świata. 

Jego główne cechy to niewątpliwy sukces i ogromna ambicja, które jednak z perspektywy czasu przywoływane są ze wspomnieniem o negatywnym zabarwieniu. Przypisuje mu się pychę, która ściągneła gniew bogów. 

..."uzurpował sobie boskość"...

'uzurpować' .. hmm

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To chyba "chcieć" być kimś kim się nie jest.

Co do pytania... a mnie ciekawi ile czasu zmarnował czytający w tę tak piękną pogodę?"

Oj, to jest chyba odpowiedź będąca pytaniem na pytanie.

A może napisałam to po to właśnie

Opublikowano

@Naram-sin

Następny raz masz już teraz. 

Do czego zmierzasz?

Podcinasz ludziom skrzydła, twierdząc, że:

..."zdarza mi się nie oszczędzać niektórych wierszy w komentarzach, bo są przypadki, gdzie trzeba zdecydowanie zresetować kuriozalne zapędy autora, aby go zmobilizować do poszukania nowej ścieżki od podstaw"...

Ty masz być tym resetem?

Dużą władzę sobie przypisujesz.

Kolejna abstrakcja: 

..."twórczość odklejona od rzeczywistości nie brzmi wiarygodnie, nie ma tu życia, człowieka"...

Królu - czym są wiersze? 

Wiersze często wykorzystują środki stylistyczne, takie jak metafora - niebezpośrednie porównanie, porównanie, alegoria - ukryty, podwójny sens, personifikacja - nadawanie cech ludzkich przedmiotom nieożywionym, apostrofa - bezpośredni zwrot do kogoś lub czegoś, anafora - powtórzenie tego samego słowa lub frazy na początku kolejnych wersów itp. 

Albo świat ma inne, błędne "pojęcie" i Ty wiesz lepiej... 

"Odklejona rzeczywistość" - tylko czyja?

Opublikowano

Zabawna jest obrona wiersza, co do którego sam autor przyznał się do porażki, i później napisał drugi, lepszy. A skrzydła trudno podcinać komuś, kto ich jeszcze nawet nie rozpostarł, tylko pierwszy raz wybiegł z kurnika na podwórko, zobaczył słońce i myśli, że lata.

Opublikowano

@Naram-sin

Napisałam "kowal", licząc, że skusisz się na Twoją mądrą erudycję i nie myliłam się.

Bawisz się teraz w kameleona...

..."Ciekawi mnie, ile czasu Autorka poświęciła na napisanie tego utworu?" (i uważasz, że tu nie ma kpiny, ironii?)

Chcesz mi wmówić, że...

..."Pytałem serio, bo chciałem porozmawiać o wierszu."

Nie kupuję tego. Zmieniłeś front po tym, jak zwróciłam się do Ciebie po imieniu, które notabene sobie przypisałeś.

Dwa, Twoja twórczość też tu jest pod innym niki, czyż nie?

Tak więc na przyszłość obieraj bardziej świadomie niki, bo niektóre, jak widać, lubią zatoczyć koło.