Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @FaLcorNWiersz urzekł mnie swoją czułością i emocjonalnym ciepłem oraz poruszającym zakończeniem. 
    • nie grajcie mu samby na koniec że lato już czeka szalone że woda szum wiatru i las że przyszedł na cokolwiek czas   dziś prawdziwie dzień już ostatni przedszkolaków śmiech na spacerze żadnych słów ani żaden apel a potem znajdziemy się wierzę   a skoro już jutro obudzę się pierwszy raz przeczytam w necie że dwuczłonowy to Polak z nas wśród gwiazd —  Sławosz to doleciał.                        

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• moje serce jest w Warszawie, zostawiłam gdzieś w tramwaju, między przystankami. Chwilowo wyszłam się przewietrzyć  chwila trwa już dekadę  lecz zaraz wracam,  Jeszcze łyk kawy  
    • Parkowanie   Wysiadam! Natłok myśli zaraz mnie zamęczy, Bo ileż to już razy można sprawdzać pojazd? Czy wszystko pogaszone? Szyby, bieg i ręczny?   Zrobione, jednakowoż ciągle słychać szepty, Jak gdyby coś na czterech ożyć miało kołach. Niepokój bierze górę. Wkrótce mnie zamęczy.   A może, tak po prostu, skołatane nerwy, Stworzyły pod podwoziem złośliwego stwora? Nieważne. Jeszcze tylko szyby, bieg i ręczny.   Tak patrzę na hamulec ładnie zaciągnięty, I myślę sobie: dosyć! Czas ten lęk pokonać, Bo przecież lada moment krzykiem mnie zamęczy.   Udało się! Sukcesu błogi czuję dreszczyk; Jak dobrze i cudownie, kończy się niewola… Czekajcie, zapomniałem. Szyby, bieg i ręczny!   No dalej, wracaj proszę, dla pewności zerknij; Samochód na parkingu coraz głośniej woła, Więc zanim całkowicie krzykiem mnie zamęczy, Podejdę, by zobaczyć szyby, bieg i ręczny.   ---
    • @ireneo Nie zmuszaj ich do myślenia. To boli.  Niech żyją w swoich urojeniach.  Nie takich naród budził.  Dlaczego tak ich ...chyba ci nie dokuczli. Nieudaczniactwem sobie robią krzywdę. Nawet wyborów nie potrafili.  Tak pilnowali, a ich wykiwali.  Łukaszenka i Putin pękają,ze śmiechu.  Oni wiedzą jak się to robi. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...