Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Iść, iść, iść, ciągle muszę iść. Nie potrafię zrozumieć jak wytrzymałem tak długo. Powinienem mieć 10 000 voltów Te ostatnie 50 000 godzin... Bez wieszania i podcinania. Jak wiadomo, jest coś czym mogę się chwalić Ale zostawię to dla siebie Staram się trzymać język za zębami Jeśli chodzi o moje sprawy Zastanawia mnie, jak właściwie zadać pytanie Czy to ja? Czy ja jestem dobry? Ile jestem wart? Czy może jestem darmowy ?
    • @LessLove   Bardzo dziękuję!    Dziękuję za tak mądrą i osobistą refleksję. Pięknie to ująłeś – że tej straty nie da się "wymienić" na nic innego, trzeba ją po prostu przeżyć, w ufności, że dobro jeszcze przyjdzie. To chyba najlepsze podsumowanie tego, o czym jest ten wiersz.  Serdecznie pozdrawiam. 
    • @andrew   O rany! Chwalenie przy żonie innej kobiety, że jest "śliczna jak z obrazka" i "taki anioł" - to sport absolutnie ekstremalny. I Ty się dziwisz, że ona nie chciała Cię całować po rękach? Ciesz się, że poszła tylko do łazienki, a nie pakować Twoje walizki! A co do sąsiadów - może kłócą się o to samo. On uważa, że Twoja żona to ideał, a sąsiadka wzdycha do Ciebie przez ścianę. :)))    Fajny jest tu dylemat. :)  Może wiersz jest poważny, więc wybacz mój wesoły nastrój. :) Pozdrawiam. 
    • @Poet Ka A "myśli nieuczesane" to z reguły te najpiękniejsze, twórcze, po prostu "ludzkie". Pozdrawiam i podzielam uznanie dla mistrza Leca od dziesięcioleci. Mądrość "podana" w formie aforyzmu jest łatwiej akceptowalne, lepiej strawna, a pełni te samą ważną rolę, co... Księgi.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...