Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Roma

Roma

całe miasteczko obklejone twoimi zdjęciami

tęskni ktoś

a ty się zasiedziałaś

jest tu za dobrze

czerwień pobudza zmysły

koloruje policzki

jesteś prawie jak żywa

(teraz żyć się zachciało?)

naprzeciw yt

w dłoniach obracacie kubki z kawą czarną

as midnight on a moonless night

ona swój w prawo

ty jak zawsze

w kierunku serca

a sowy?

nie są tym czym się wydają

Roma

Roma

tęskni ktoś

a ty się zasiedziałaś

jest tu za dobrze

czerwień pobudza zmysły

koloruje policzki

jesteś prawie jak żywa

naprzeciw yt

on swój w prawo

ty swój jak zawsze

w kierunku serca

a sowy?

nie są tym czym się wydają

Roma

Roma

tęskni ktoś

a ty się zasiedziałaś

jest tu za dobrze

czerwień pobudza zmysły

koloruje policzki

jesteś prawie jak żywa

naprzeciw yt

on swój w prawo

ty swój jak zawsze

w kierunku serca

a sowy?

nie są tym, czym się wydają

Roma

Roma

a ty się zasiedziałaś

jest tu za dobrze

czerwień pobudza zmysły

koloruje policzki

jesteś prawie jak żywa

naprzeciw yt

w dłoniach kubki z kawą czarną

obraca swój w prawo

ty swój jak zawsze

w kierunku serca

"sowy nie są tym, czym się wydają"

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @mariusz ziółkowski   Tak, dlatego też: mam tylko cztery serduszka, a przeważnie w ciągu jednego dnia moje teksty miały klauzulę na zielono: "tekst został doceniony przez czytelników" - pewnie katolicy są na mnie wściekli, jeśli chodzi o politykę - ona jest wszędzie, niestety... Zresztą, kto zdecydował o takich rządach przy urnach wyborczych? Jeśli chodzi o mnie, to: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, także: byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, tym bardziej: oni nie mają żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - zabrania tego Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Kodeks Karny i Karta Praw Osób Niepełnosprawnych.   Łukasz Jasiński 
    • Jesteś jedną Z tak niewielu   I nadajesz sens Mojemu istnieniu   A to co było złe Puszczam w niepamięć   I przynoszę ci Słońce w darze   Niech w końcu Uśmiech zagości Na twojej twarzy  
    • @Łukasz Jasiński nie ma polityki bez bezwstydu, więc wstydzę się za polityków. Pozdrawiam i biorę się za pisanie o ciszy.
    • Tobie   Znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco - vitaliano, a sole molo italiano)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   nie patrz mi w mroczne oczy: w wściekłe - diabelskie pazury, nie patrz mi w mroczne oczy:   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco vitaliano, a sole molo italiano)   znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury...   Łukasz Jasiński (czerwiec 2018)
    • byłem w lesie wdepnąłem w chrust spłoszyłem tym młodą  sarnę obok drzemał zając   byłem w lesie  widziałem babie lato które nie chcący popsułem widać niezła ze mnie gapa   byłem w lesie zagapiłem  się walnąłem w świerk spadło wiele igieł muchomor się śmiał   byłem w lesie szukałem echa - wiatr na to rzekł cicho bądź - poczuj jak paproć o kwiecie śni   byłem w lesie fajnie było dzięki niemu napisałem wiersz myśląc las to las żyć się chce
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...