Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

porusza 

nas zabierają o różnych porach

i to najczęściej bez uprzedzenia

zjadłaś obiadek cała i zdrowa

nagle upadłaś już cię tu nie ma

zaraz rozkroją ziemską powłokę

z całym pietyzmem wskażą przyczyny

nareszcie wolna łez im nie otrzesz

a oni będą szukać winnych

pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... a może nie musiała, bo i tak wszystko czuje, widzi i.. wie, jeśli dobrze czytam.

Na.. twoim przystanku, nie porwał.. jej.. wiatr.. uroczy jest ten fragmencik.

Dla mnie, ogólnie, na plus.

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @any woll ... stare fotografie mają 'duszę', tak jak Twój wiersz... :) Pozdrawiam.
    • Biegał taki jeden na końcach kortu. Od lewej do prawej, machał rakietą. Paradował po trawie, hasał po mączce. Naganiał się tyle, że właściwie płuca wypluwał. Nawykrzykiwał się. Zęby zaciskał jak nikt. Dyszał jak mało kto. Piłki serwowane przez przeciwnika no to naprawdę niejednokrotnie trafiały po liniach nawet. Przeciwnik umiał, bo naprawdę umiał grać w tenisa, jego technice nie można niczego odmówić. No a potem ten nasz zadziorny tenisista, fakt nieziemsko zmęczony, który notabene za wszelką cenę przegrać nie chciał, zaczął seryjny cykl marzeń o krótkiej piłce. W krótkich słowach krótka piłka i zrobione, a szala meczu przechylona w korzyść bezsprzeczną.   Warszawa – Stegny, 19.03.2025r.   PS. Napisane w 2 minuty ;))  
    • @Waldemar_Talar_Talar Ładny- rytmiczny! Troszeczkę płytki ?  
    • @Roma .. zostawiałam punkcik pod.. "Cień".. bo podoba mi się od słów... " w końcu zrozumiałam... itd... włącznie z ostatnim wersem.!. bardzo wymowny. Forma... tak już mam, że takie wystające 'ogonki' nie bardzo mi, bez urazy, please... :) Największy 'dylemacik', to wers... "nie jesteś tym kim stać się nie chcę."... niby o nim, a tu nagle o.. niej...  by potem... :) uśmiechnąć się do 'reszty'. Jeszcze jeden niuansik... "znów wzrok wbijam w ziemię,"... pewnie to kwestia dykcji, ale te dwie jednosylabowe cząstki, "ciężko" się czyta, mnie na pewno. Nie chciałabyś... znowu wzrok w bijam w ziemię...(?) Chciałam zostawić kilka słów od siebie.. ale ostatnio spieszyłam się, zostawiam teraz. Serdecznie pozdrawiam.
    • „ja się wcale nie chwalę ja po prostu mam talent uuu”     jak już chęci dobędę mogę pisać i z błędem codziennie będę coś wstawiać nie trzeba mnie namawiać co robić jak człowiek musi inaczej się udusu uuu…  dusi   nie piszę chociaż wierszy jednak jestem najpierwszy ile wlezie to wciskam niech się cieszą ludziska cóż robić się nie chwalę gdy przymusza mnie talent eent…   choć punkcik wstawcie jeden napiszę tekstów siedem na pewno kogoś wzruszy gdy się rzuci na uszy a może i na oczy niech was wszystkich zamroczy uuu…     uwaga: wszelkie podobieństwo osób do sytuacji lub sytuacji do osób jest zupełnie przypadkowe  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...