Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym A może to i dobrze się tak zgubić.. Jeszcze raz dziękuję.  Wracam do Twoich pragmatycznych pytań, a Tobie życze dobrej nocy :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Łukasz Jasiński Mojżesz był Izraelskim prorokiem i posiadał "obywatelstwo" egipskie ponieważ urodził się w Egipcie podczas niewoli Izraelczyków w tym kraju.
    • Czy jedyna pewnością jest zmiana? Czy chociażby nawet śmierć mimo że pewna nie jest również nieprzewidywalna? Co zrobić gdy nawet myśl o zmianie wywołuje lęk? Czy należy zaakceptować to tak jak jest i puścić wolno czy jednak trzymać rękę na pulsie dla chociażby podmuchy poczucia bezpieczeństwa?
    • @Wiesław J.K.   Dekalog powstał na podstawie obserwacji zachowania plemienia żydowskiego przez Egipcjanina - Mojżesza, stąd: na podstawie dekalogu można wywnioskować jakie czyny popełniało wyżej wymienione plemię - taka jest bolesna i okrutna prawda, dajmy przykład: sędzia Agata Puż zastosowała wobec mnie zbiorową odpowiedzialność karną opartą na jakimś tam artykule kodeksu postępowania karnego, natomiast: Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej zabrania stosowania zbiorowej odpowiedzialności karnej, więc? Jest ona wyżej w hierarchii prawnej od kodeksu karnego - wyrzuciłem ten wyrok do kosza na śmiecie, dodam: w podobnej sytuacji był pan Grzegorz Braun, który zaskarżył wyrok jakiegoś tam sądu rejonowego do Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości i sprawę wygrał - Skarb Państwa wypłacił mu finansowe odszkodowanie, gdyby coś: to - mam prawo być oskarżycielem z wolnej stopy - moja teczka dowodowa jest przechowywana w Archiwum Zasobów Lokalowych.   Łukasz Jasiński 
    • Jak pięknie poprowadzony temat efektu motyla... mnie ostatnio też porwał :) pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...